Stiri Lifestyle

Restaurantul Air France revine pe terasa The Rooftop din Galeries Lafayette

24 iun. 2025 2 min

Restaurantul Air France revine pe terasa The Rooftop din Galeries Lafayette

Reading Time: 2 minute

Air France redeschide porțile unui restaurant pop-up pe terasa The Rooftop de la Galeries Lafayette Paris Haussmann.

Pe tot parcursul verii, Air France le va oferi vizitatorilor din întreaga lume ocazia de a se bucura de meniurile sale din clasa Business pe zborurile lung courier, exact ca la bordul aeronavelor, într-un cadru spectaculos, cu vedere panoramică asupra Parisului. Cu preparate și deserturi create special pentru clienții Air France de către bucătarul-șef Régis Marcon, distins cu trei stele Michelin și de Nina Métayer, acest noul restaurant în aer liber reprezintă o invitație unică de a descoperi rafinamentul gastronomiei franceze servite la înălțime, la propriu și la figurat.

După succesul primului restaurant pop-up organizat vara trecută la Palais de Tokyo, în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024, Air France își instalează noul concept culinar pe terasa The Rooftop de la Galeries Lafayette Paris Haussmann, la etajul opt al emblematicului magazin parizian.

Anul acesta, restaurantul este amenajat într-un decor elegant, personalizat, în culorile emblematice ale companiei aeriene – albastru marin, alb pentru luminozitate și contrast, și accente de roșu. Cu doar douăzeci de locuri disponibile și două servicii de prânz pe zi, atmosfera intimă amintește de saloanele exclusive din aeroporturile Air France, fiind locul ideal pentru o pauză gourmet într-un cadru rafinat, departe de agitația orașului. Un salon exterior și șezlonguri completează experiența, astfel încât să puteți profita din plin de priveliștile panoramice ale Parisului– de la Turnul Eiffel până la Montmartre, fără a uita de frumusețea acoperișurile romantice ale capitalei orașului.

Rafinament culinar la înălțime

Meniul acestui restaurant cu concept unic include o masă în stil franțuzesc, preparată cu expertiza Servair – liderul mondial în catering aerian, și servită „exact ca la bord”. Gustare, aperitiv, fel principal, selecție de brânzeturi și desert, fiecare fel de mâncare este servit în veselă creată special pentru Air France de designerul Jean-Marie Massaud, într-un decor ce reproduce fidel ambianța din cabina Business a companiei.

Oaspeții restaurantului vor putea savura preparate semnate de bucătarul-șef Régis Marcon, distins cu trei stele Michelin, pentru meniul din cabina Business de pe zborurile lung-curier ale Air France. Cu preparate din carne, carne de pasăre, pește și vegetariene, meniul à la carte va fi identic cu cel disponibil la bord. Cu un trio de orez Camargue cu sos de lămâie, morcovi și portocale, dovleac plăcintar și fasole roșie sau pui cu sos de hribi, pilaf de orez și sparanghel verde, aceste creații culinare spun povestea bucătăriei bucătarului-șef, inspirată de natură și de regiunea sa natală, Auvergne-Rhône-Alpes.

Pentru desert, pasionații de dulciuri vor putea savura produsele de patiserie disponibile la bord, semnate de Nina Métayer, premiată cu titlul de Cel Mai Bun Cofetar din Lume în 2023. Cu specialități precum deliciu crocant cu alune și caramel sau tartă Tatin reinterpretată cu texturi crocante, creațiile sale combină eleganța cu lejeritatea, într-un echilibru perfect al aromelor. Și pentru a asigura vinul perfect care să se potrivească cu fiecare fel de mâncare, lista de vinuri și șampanii, selectată de somelierul-șef Air France – Xavier Thuizat (somelier și la prestigiosul Hôtel de Crillon și laureat al titlului de Cel mai bun somelier al Franței în 2022) – completează meniul. De asemenea, va fi disponibilă o selecție variată de băuturi non-alcoolice.

Articole pe aceeași temă: