Finanțe Stiri

Credite, la un act distanta

8 iun. 2015 < 1 min

Credite, la un act distanta

Reading Time: < 1 minut

Raiffeisen Bank a lansat campania “Credite la un act distanta”, simplificand semnificativ procesul de analiza si de acordare a creditului de nevoi personale negarantat si a cardului de credit. In baza protocolului semnat intre Asociatia Romana a Bancilor si ANAF, toate verificarile legate de veniturile salariale ale unui solicitant de credit sunt realizate integral automat, fara a mai fi necesara prezentarea unei adeverintei de salariu. Aceste verificari realizate in timp real, pe baza unui acord semnat de client, contribuie la scurtarea timpului de raspuns al bancii catre client si scuteste companiile angajatoare de procesul de emitere a adeverintelor salariale.

Aceasta integrare cu baza de date a ANAF disponibila pentru sistemul bancar romanesc si implementata intr-o perioada scurta de Raiffeisen Bank este o solutie inovatoare de comunicare cu autoritatile fiscale care a fost implementata doar in alte cateva tari europene (de ex. Bulgaria, Slovacia).

Este un prim pas important in simplificarea proceselor bancare utilizand baze de date si solutii integrate in colaborare cu autoritatile nationale, iar lucrurile vor continua in asa fel incat sa conduca la decizii mai rapide, mai simple si la costuri mai mici pentru populatie, companii si banci.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: