Companii Stiri

Revolutia poliuretanului

21 aug. 2014 2 min

Revolutia poliuretanului

Reading Time: 2 minuteBayer Material Science, unul dintre cei mai mari producatori de polimeri din lume, parte a gupului Bayer, a lansat INSQIN, o solutie pentru o noua generatie de tesaturi care au in compozitie poliuretan (PU).

Lansarea marcheaza un nou capitol in sectorul de incaltaminte si imbracaminte, Bayer punand la dispozitia brandurilor un pachet integrat de tehnologie PU pe baza de apa pura, o solutie de mixare a materialelor si un program certificat de tip parteneriat pentru productia de tesaturi PU.

Tehnologia PU este utilizata pentru a imbunatati si transforma multe dintre materialele din mediul inconjurator. In fiecare an, aproximativ 7 milioane de perechi de pantofi, 2 miliarde de pungi si 1 miliard de articole de imbracaminte sunt produse prin fololsirea tehnologiei PU piele, precum si cu alte tesaturi de acoperire, cu ajutorul tehnologiei PU.

In cadrul laboratoarelor dedicate din China si Germania, sunt dezvoltate proiecte pilot reprezentative de catre o echipa de experti internationali in textile Bayer, care conduce divizia de Cercetare si Dezvoltare, fiind implicata activ in testarea noilor tehnologii pentru tesaturi. Printr-o colaborare directa cu brandurile si prin ajutorul acordat producatorilor cu care colaboreaza acestia, Bayer raspunde unei varietati de nevoi, incepand cu designul de produs si continuand cu inovatiile in productie si protectia mediului.

La nivel global, mai mult de 4 miliarde de metri patrati de piele sintetica PU sunt fabricate pe an. China produce 90% din aceasta cifra, punand o presiune mare asupra ecosistemelor locale, in plus, expunerea lucratorilor la solventi este un aspect care trebuie abordat, in contextul in care riscurile de poluare trebuie sa fie reduse la minim.

A4

INSQIN permite fabricare a tuturor tipurilor de tesaturi de acoperire fara folosirea de solventi si reduce, totodata, consumul de apa cu pana la 95% si consumul de energie cu pana la 50% in procesul de acoperire. In plus, Bayer dezvolta Programul Partener Producator INSQIN, un sistem de asigurarea calitatii, cu ajutorul caruia compania ajuta producatorii sa imbunatateasca practicile durabile, cum ar fi reducerea consumului de resurse in procesele de acoperire si managementul proceselor chimice in conditii de siguranta. Producatorii vor trece printr-un proces de audit axat pe doi factori, coerenta si standarde ridicate in aplicarea tehnologiei pe baza de apa PU, fapt ce va permite detinatorilor de branduri sa se aprovizioneze cu materiale nou dezvoltate printr-olista partener INSQIN cu eficienta ridicata si o mai buna transparenta la nivel valoric.

Bayer Material Science a avut vanzari de 11,2 miliarde de euro in 2013 din fabricarea de materiale polimerice de inalta tehnologie si din dezvoltarea de solutii inovatoare pentru produsele utilizate in multe domenii ale vietii de zi cu zi. Principalele segmente acoperite sunt cel auto, al produselor electrice si electronice, al constructiilor si al industriilor de sport si de agrement. La sfarsitul anului 2013, Bayer Material Science avea 30 de fabrici si aproximativ 14.300 de angajati in toata lumea.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: