CSR Stiri

Rezultatele nefinanciare aduc oportunitati

16 feb. 2015 3 min

Rezultatele nefinanciare aduc oportunitati

Reading Time: 3 minute

Stiu ca toata lumea urmareste foarte atent rezultatele financiare ale unei companii. Doar ca exista o categorie mai mica de puclic, investitori institutionali, organizatii sau alte companii care se uita la datele non-financiare si la modul in care sunt reflectate acestea in business. Datele non-financiare sunt legate de sustenabilitatea afacerii pe termen lung si este cunoscuta si ca raportare de CSR. Aceasta va deveni obligatorie in UE si in Romania pentru companiile cu minimum 500 de angajati. The CSR Agency si CSE ofera pe 12 si 13 martie 2015 training-ul CERTIFIED CSR PRACTITIONER (CSR-P) responsabililor de CSR care doresc sa invete  cum sa construiasca o strategie de CSR de succes si sa obtina certificarea de practician international.

Conform Directivei Comisiei Europene (2014/95/EU), incepand cu anul 2017 toate companiile cu peste 500 de angajati vor fi obligate sa raporteze impactul economic, de mediu si social al activitatilor pe care le desfasoara. In plus, pentru companiile din Romania, in perioada 18-19 martie  2015, The CSR Agency si CSE (Centre for Sustainability and Excellence) organizeaza training-ul CERTIFIED CSR PRACTITIONER.

Aceasta sesiune de training se adreseaza persoanelor care isi doresc sa isi dezvolte abilitatile si competentele unui practician de CSR. Traning-ul va prezenta metodele necesare pentru implementarea unei strategii viabile de CSR: de la concepere si implementare pana la comunicare, raportare de CSR si evaluare.

Printre temele abordate vor fi:

  • legislatia mondiala si locala de CSR;
  • rolul implicarii stakeholderilor si a furnizorilor in elaborarea strategiei de CSR;
  • elaborarea unei strategii pentru reducerea amprentei de carbon si a emisiilor de gaze;
  • marketingul verde si marketingul legat de o cauza;
  • raportarea de CSR si clasificarea bazata pe recomandarile GRI;
  • importanta practicienilor de CSR si noile tendinte din domeniul sustenabilitatii.

 Participantii vor avea de rezolvat si diverse studii de caz oferite de exemplul unor companii de top. In baza realizarii acestor teme, comisia de experti va evalua activitatea fiecaruia, astfel incat sa poata fi certificati international. Training-ul este aprobat de catre IEMA (Institute of Environmental Management and Assessment) – cea mai importanta retea mondiala de profesionisti in sustenabilitate.

Va urma apoi in perioada 18-19 iunie 2015 sesiunea de training dedicata in exclusivitate raportarii de CSR. In cadrul CSR REPORTING IN EU vei invata secretele Raportarii de CSR conform grilei internationale de raportare, Global Reporting Initiative (GRI).

Dragos_Tuta_print„De multa vreme mi-am dat seama ca in Romania piata are nevoie de educare in ceea ce priveste domeniul CSR. Cu CSE suntem parteneri inca din 2013. De atunci am adus in Bucuresti know-how de la Chicago. Am fost si am ramas primii si singurii care ofera aceasta posibilitate in Romania si ne dorim sa avem profesionisti cat mai pregatiti pentru marea provocare pe care o va aduce raportarea nefinanciara obligatorie in 2017”, declara Dragos Tuta, Founder & Managing Partner la The CSR Agency.

Unele dintre cele mai importante companii din Romania au fost deja prezente la primele 4 editii ale cursurilor trecute. Nume mari precum: Petrom, Unicredit, Orange, Raiffeisen Bank, Vodafone, Carpatcement, Ikea, Rompetrol, Ana Nova, BRD, GSK, Coca-Cola au deja oameni certificati in interiorul companiilor care dezvolta strategii si masoara rezultate.

Va asteptam sa va inscrieti aici.

Infiintata in 2011, The CSR Agency este prima firma de consultanta in management specializata in CSR si Sustenabilitate din Romania. Agentia ofera servicii de consultanta strategica, training si raportare de CSR. De asemenea, echipa de consultanti certificati coordoneaza proiecte de imbunatatire a performantelor non-financiare ale companiilor care conduc la scaderi semnificative in privinta costurilor si a riscurilor de business.

CSE este una dintre agentiile de varf specializate in consultanta de CSR, coaching si training. Din 2004, aproape odata cu aparitia pietei de servicii CSR, CSE isi ajuta clientii sa atinga performante mai inalte, sa construiasca loialitate de brand si sa inoveze printr-o integrare continua a principiilor sustenabilitatii in cultura si produsele lor. In 10 ani, de expertiza CSE au beneficiat peste 5.000 de profesionisti din toate industriile, atat din mediul public, cat si privat.

IEMA este cea mai mare si mai respectata asociatie a profesionistilor in protectia mediului, grupand aproximativ 15.000 de persoane si organizatii din 83 de tari, fie din mediul public, privat sau non-profit. Prin expertiza dezvoltata in timp, IEMA poate furniza expertilor de mediu cunostintele, abilitatile si uneltele necesare pentru ca performantele de mediu ale organizatiilor din care provin sa aiba un impact pozitiv asupra activitatii lor.

credit foto: © Mikkolem | Dreamstime.comBusiness Intelligence Photo

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: