Management Stiri

România, campioană la sănătatea și securitatea muncii

2 aug. 2016 < 1 min

România, campioană la sănătatea și securitatea muncii

Reading Time: < 1 minut

66% dintre angajatorii români alocă fonduri pentru echipamente de protecție, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de numai 43%.

România conduce detașat în Europa la capitolul fonduri alocate de angajatori pentru achiziția echipamentelor de protecție, după cum arată un studiu realizat de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (SSM) și citat de Safelandia, un jucător important de pe piața SSM. Ca să vă faceți o idee, dacă în România 66% dintre angajatori alocă fonduri pentru echipamente de protecție, în Bulgaria, de exemplu, procentul acestora coboară la 32%, iar în Germania ajunge la 27,4%.   

Diferența față de țările vestice se face la nivelul firmelor mici și mijlocii, companiile de peste 250 de angajați având o medie de 70% la nivelul Uniunii Europene. Cu toate acestea însă, România conduce și clasamentul pe corporații, 95% dintre companiile mari având un buget anual alocat pentru echipamente și măsuri de securitate și sănătate în muncă, mult peste Germania (54%), Spania (73%), sau Franța (76%).

În infograficul de mai jos, realizat de Safelandia, puteți vedea principalele concluzii ale studiului Agenției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă. 

infografic_importanta_echipamente

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: