Finanțe Stiri

România, piață cheie pentru Vienna Insurance Group

3 mai 2018 2 min

România, piață cheie pentru Vienna Insurance Group

Reading Time: 2 minute

România este foarte importantă pentru prezența Vienna Insurance Group (VIG) în Europa Centrală și de Est și este o piață cu un potențial extraordinar de creștere.

„România este o piață cheie pentru VIG, față de care avem un angajament pe termen lung”, a declarat CEO-ul VIG, Elisabeth Stadler.

Conducerea Grupului VIG a fost prezentă la București pentru a prezentă rezultatele și angajamentele pentru piața din România. 

Reprezentanții grupului austriac au arătat că VIG urmărește pentru piața din România, în perspectiva anului 2020, dezvoltarea asigurărilor de sănătate, digitalizarea activității, inclusiv la nivelul interacțiunii cu clienții și dezvoltarea segmentului de bancassurance.

 „Am fost prima companie din Austria care s-a extins spre est după 1989 pentru a valorifica potențialul Europei Centrale și de Est. Acum, când toată lumea discută despre oportunitățile economice majore pe care le oferă țările Europei Centrale și de Est, noi culegem deja roadele strategiei noastre pe termen lung. Am intrat pe aceste piețe cu intenția de a rămâne, având o viziune pe termen lung, indiferent de evoluțiile economice pe termen scurt”, a spus Elisabeth Stadler

 VIG a înregistrat, în anul 2017, un profit înainte de impozitare de aproximativ 443 milioane de euro, mai mare cu 8,8% față de anul precedent, în timp ce subscrierile au avansat cu 3,7%, la aproape 9,4 miliarde de euro.

VIG deţine în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă. În 2016, VIG a preluat şi AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viaţă.

Excluzând produsele de asigurare de viaţă cu primă unică, VIG a înregistrat o creştere mai accelerată a primelor subscrise, de 6,2%. Ratele de creştere a primelor brute subscrise au fost semnificative în special în Slovacia (+10,6%), Ungaria (+10%), Bulgaria (+9,8%), Polonia (+8,2%) şi Republica Cehă (+4,9%).

Pe segmentul “alte pieţe”, în 2017 creşterea a fost semnificativă în special în Bosnia-Herţegovina (+23,2%) şi Serbia (+12,4%). Regiunea Europei Centrale şi de Est a ajuns deja să genereze 55,1% din totalul primelor grupului în 2017, potrivit companiei.

VIG consideră că asigurările de sănătate au un potenţial de creştere semnificativ, în special în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE). Primele pe această linie de business au crescut cu 9,3% în 2017, la aproximativ 564 milioane de euro. În regiunea ECE, primele din asigurări de viaţă au înregistrat o creştere de 43%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: