Stiri Tech

România premiată cu aur și bronz la campionatul mondial Microsoft Office

1 aug. 2019 2 min

România premiată cu aur și bronz la campionatul mondial Microsoft Office

Reading Time: 2 minute

Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019 s-a desfășurat în această săptămână în New York, SUA, unde trei elevi români au fost premiați cu aur și bronz. Word 2016, Excel 2016 și PowerPoint 2016 sunt categoriile la care au concurat cei trei și au obținut trofee oferite de organizatori, dar și medalii, premii în bani sau echipamente IT.

La finala mondială MOSWC au participat 155 de tineri din 52 de țări, ediția din 2019 atrăgând aproximativ 880.000 de candidați unici din 123 de țări.

Adrian Boier, elev al Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, a ocupat locul 1 mondial la categoria ”Word 2016” și a obținut un premiu în valoare de 7.000 dolari și un laptop Surface 2.

O altă medalie de aur a fost câștigată de Mihaela Florea, elevă a Colegiului Național Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila. Mihaela s-a clasat pe primul loc la categoria ”Excel 2016” și a primit un premiu în valoare de 7.000 USD și un laptop Surface 2.

Locul al 3-lea mondial la categoria ”Power Point 2016” a fost ocupat tot de un român, Adrian Muntean, elev al Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca. Adrian a fost și el recompensat cu 1.500 dolari și o tabletă Surface.

”Vreau să îi felicit pe cei trei liceeni care au reprezentat România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la New York și sunt sigură că acest succes reprezintă doar începutul unor cariere de excepție”, a spus Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

Reprezentanții țării noastre s-au calificat la finala mondială în urma competiției naționale care a avut loc pe 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din București.

Cunoștințele de Microsoft Office sunt cele mai căutate competențe aplicate după cele de comunicare, ”problem-solving” și integritate, potrivit unui studiu realizat în 2018 de compania IDC. În plus, Microsoft Office a fost identificat ca cerință la aproape 20% din cele 75.000 de anunțuri de angajare analizate în studiu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: