Stiri Tech

Office 365 pentru acasă, ca să fie mai ușor în carieră

21 dec. 2016 2 min

Office 365 pentru acasă, ca să fie mai ușor în carieră

Reading Time: 2 minute

Potrivit unui studiu IDC, cunoștințele de Microsoft Office sunt a 4-a cerință ca importanță când vine vorba de angajare în poziții cu potențial mare de creștere indiferent de industrie – singurul software din top 20 competențe cerute. Un important stimulent pentru carieră, fără îndoială, dar cum totul începe de la preț, companiile iau decizii (de retail) care pot părea chiar o schimbare de paradigmă pe piață.

“Istoria” recentă ne arată faptul că un pachet Office, cu întreagă suită (Word, Excel, PowerPoint, Outlook etc.) putea fi achiziționat la un preț de peste 2.000 de lei.Atentă la cerințele și schimbările de pe piață (servicii cloud, preferințe de utilizare etc.), Microsoft a introdus Office 365 Home, un pachet de servicii și software pentru 5 PC-uri/Mac-uri, 5 telefoane și tablete, care se achiziționează sub forma unui abonament, cu plata lunară (sau anuală), în funcție de preferințele fiecăruia.

Pentru o taxă lunară de  42 de lei (sau 430 de lei / an) un utilizator de abonament Office 365 pentru acasă va avea acces la licențele unor produse Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint), minute gratuite în Skype și 1TB spațiu de stocare în cloud-ul OneDrive.

Pentru familie sau prieteni

Cele 5 licențe pe care le primești în abonamentul Office 365 pentru acasă pot să fie folosite după cum dorește fiecare, cel mai simplu și ușor de activat fiind în cadrul grupului Familie (disponibil via opțiunile asociate opțiunilor Windows Live ID).

O licență Office 365 pentru acasă este asociată unui cont Microsoft Live ID (cum la Google ai contul Gmail, pentru serviciile Microsoft se creează un Live ID) care pe lângă opțiunea de autentificare îți aduce și un cont de email, precum și acces la aplicațiile din Windows Store pentru Windows 10 pentru PC sau Mobile și 7.5 GB spațiu de stocare gratuit în OneDrive. Dar serviciul nu te restricționează doar la membrii familiei: poți invita pe oricine alt cineva să facă parte din grupul tău. Tu, ca deținător al abonamentului ești cel care decide cui îi dai accesul și pe ce perioadă la licențele software și la spațiu de stocare din cloud. La fel de ușor precum ai oferit accesul cuiva, poți să îl și anulezi, direct din portalul Office 365 pentru acasă.

Procesul de licențiere în sine e banal: cel ce este invitat devine utilizator activ și va primi un link de unde se descarcă setup-ul Office 365 și prin care se instalează pachetele de Office – Word, Excel, PowerPoint și Outlook pe PC/Mac, și în loc de număr de serie, pentru activarea produselor se introduce contul Live ID autorizat și … cam atât. Nu trebuie să îți bați capul să ții evidența seriilor de activare – treaba asta poate fi făcută ușor direct din portalul Office 365 pentru acasă.

Instalarea pe tabletă / smartphone

Abonamentul Office 365 pentru acasă este disponibil și pentru instalare pe 5 tablete și smartphone-uri. Se face autentificarea cu același cont Live ID pentru care s-a făcut instalarea/activarea licențelor din portalul Office 365 pentru acasă și funcțiile complete ale produselor din pachetul Office Mobile sunt active. Fără niciun fel de altă setare și în plus. Iar prin integrarea facilităților de salvare direct în cloud-ul OneDrive, toate fișierele importante pot să fie salvate într-un singur loc, de unde să fie regăsite și folosite de toți membrii familiei – și nu mă refer neapărat la documentele Office ci la orice alte fișiere, în mod special pozele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: