Finanțe Lifestyle Stiri

România prin ochii lui Ufuk Tandoğan

16 iul. 2018 2 min

România prin ochii lui Ufuk Tandoğan

Reading Time: 2 minute

Bucovina, Delta Dunării, Porție de Fier, Sighișoara sau Sighetul Marmației sunt câteva dintre ținuturile și orașele descrise de Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank România, în cartea “Descoperă România”.

Descoperirea Bucovinei și faptul că unii dintre oamenii de afaceri pe care îi întâlnea nu cunoșteau bogățiile și locurile frumoase din România l-au făcut să își publice notițele de călătorie în ziarul Hayat, iar comentariile pozitive l-au determinat să reunească aceste notițe într-o carte, mărturisește bancherul turc în prefața lucrării.

Ufuk Tandoğan locuiește în București din 2012 și spune că vrea să atragă atenția asupra potențialului turistic ridicat al României. Cu toate acestea, în  scrierile sale, în locul unor destinații turistice binecunoscute, cum ar fi Brașov, Sibiu, Mamaia și altele, a ales să se concentreze pe cele care nu sunt încă atât de cunoscute și vizitate.

“Sper că această carte le va fi de folos nu numai expaților care locuiesc în România și oaspeților lor, dar și românilor”, spune Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank România.

Cartea este publicată în trei limbi – turcă, română și engleză și conține 10 capitole în care bancherul prezintă obiective turistice din România: Bucovina, Delta Dunării, Transfăgărășan, Viscri, Salina Turda, Sighetul Marmației, Băile Felix, Porțile de Fier, Sighișoara, Transalpina.

Ufuk Tandoğan s-a născut în Sivas, Koyulhisar, Turcia, pe 21 iulie 1963. A urmat școala primară și secundară în Sivas, a absolvit Universitatea de Economie și Științe Adminstrative din Uludağ, este căsătorit și are un copil.

Înainte de venirea în România, ca CEO al Garanti Bank România, Ufuk Tandoğan, a făcut parte din echipa Garanti Bank Turcia timp de aproape 25 de ani, perioadă în care a ocupat diverse funcții de conducere, inclusiv Director  – Credite Comerciale și Corporate, Director Regional și Director al mai multor agenții. De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administrație al Biroului de Credit din Turcia și al Garanti Mortgage Turcia.

Din iulie 2012 locuiește în București, fiind CEO și membru al Consiliului de Administrație al Garanti Bank România. Din această poziție este responsabil pentru succesul întregului Grup Garanti România, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, cele două instituții financiare nebancare ce completează activitatea băncii, ca parte al unui grup de servicii financiare integrate.

Garanti Bank România este de 20 de ani pe piața locală. Când și-a început Garanti Bank activitatea pe plan local, inflația depășea 59%, economia era în scădere și românii abia învățau ce înseamnă banking. Acum suntem în plină revoluție digitală, care amplifică nevoia oamenilor de eficiență, satisfacție și, mai ales, de excelență, spune Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank România.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: