BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri Tech

Start-up-uri din tehnologie se unesc pentru a ajuta sistemul medical și IMM-uri

18 mart. 2020 2 min

Start-up-uri din tehnologie se unesc pentru a ajuta sistemul medical și IMM-uri

Reading Time: 2 minute

Ești un start-up din tehnologie și vrei să ajuți sistemul medical sau companii care au nevoie de soluții digitale pentru a-și continua activitatea în perioada următoare? Accesează Tech Startups United.

Programul de accelerare Techcelerator invită startup-urile din tehnologie să se alăture cauzei Tech Startups United, ce își propune să aducă laolaltă startup-uri tech din România, în special din zona MedTech și servicii digitale, care dezvoltă soluții ce pot fi utile sistemului medical, sistemului financiar, companiilor și IMM-urilor care au nevoie de sprijin pentru a-și continua activitatea economică în această perioadă, precum și altor instituții în căutare de soluții digitale.

Startup-urile care doresc să se alăture acestei cauze se pot înscrie aici, menționând în cel fel serviciul/produsul oferit poate fi folosit de autorități sau mediul privat pentru a ameliora efectele acestei crize. Lista celor înscriși va fi înaintată și autorităților și poate fi consultată public de orice organizație care caută soluții bazate pe tehnologie pentru depășirea acestei perioade critice.

Primul startup inclus pe listă, care și-a oferit serviciile pro bono, este XVision. Alumnul Techcelerator, care utilizează algoritmi AI pentru a analiza radiografiile pulmonare, ar putea accelera procesele de diagnostic, deoarece asistă cu succes medicii radiologi. Printre patologiile identificate de XVision sunt cele direct legate de pneumonie care este, de asemenea, cauzată de coronavirus.

Pe listă se află și alte startup-uri:

Medicai este o platformă de imagistică medicală gândită pentru pacienții cronici și doctorii lor. Ea oferă functionalități de colaborare online pentru echipele multidisciplinare și implicit oferă posibilitatea clinicilor de a muta o mare parte din activități în mediul digital. Procese precum triajul, prioritizarea pacienților, trimiterile la alte clinici/specialități sau monitorizarea se pot face direct în platformă și mai eficient. În această perioadă este chiar recomandat ca pacienții cu afecțiuni cronice să intre în contact cu cât mai puține persoane, ei fiind cei mai vulnerabili.

Ialoc, o soluție de gestionare a rezervărilor, a lansat Gift Card special pentru a sprijini IMM-urile, cum ar fi restaurantele și cafenelele, prin încurajarea clienților obișnuiți să cumpere vouchere și să le folosească după ce aceste spații vor fi deschise din nou. Astfel, acestea asigură o anumită continuitate pentru întreprinderile mici care nu produc bunuri digitale și care depind de prezența clientului în restaurantele sau cafenelele respective.

Frisbo, o platformă inteligentă de e-fulfillment, în colaborare cu partenerii săi de comerț electronic, lansează un proiect de digitalizare a celor mai afectate zone din economia românească, începând cu magazinele fizice, care trebuie să se adapteze rapid la vânzarea online pentru a-și asigura supraviețuirea odată cu reducerea sau anularea vânzărilor offline.

MediJobs, cea mai mare platformă de recrutare medicală online din România, a lansat un hotline pentru înscrierea mai rapidă a personalului specializat în sistem.

În ceea ce privește sprijinul specializat online, VoxiKids conectează terapeuții de vorbire și copiii printr-o aplicație care oferă exerciții speciale pentru a îmbunătăți ascultarea și pronunția.

Telios, o platformă de tele-medicină,  oferă consiliere medicală online cu ajutorul medicilor specializați.

Compania LIFE IS HARD din Cluj-Napoca, specializată în dezvoltare de soluţii software, le oferă gratuit administrațiilor locale din toată ţara aplicaţia CityHealth, care permite comunicarea şi relaţionarea la distanţă pentru rezolvarea problemelor pe care le pot avea cetăţenii României pe durata pandemiei COVID-19. Aplicaţia poate ajuta cetăţenii să fie conectati online cu administraţia locală şi să transmită problemele pe care aceștia le întâmpină fără a fi necesară deplasarea sau apelarea telefonică.

Lista de startup-uri urmează să fie actualizată constant. 

Foto: © Vitaliy Smolygin | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: