Lifestyle Stiri

„Romanian Wings” te intoarce la traditie

4 mai 2016 < 1 min

„Romanian Wings” te intoarce la traditie

Reading Time: < 1 minut

Colectia „Romanian Wings”, coordonata de Lector Universitar Doctor Liliana Turoiu, vine intr-un moment de rascruce, in care omul are tot mai multe nevoi: confort, comunicare, estetica; dar cea mai importanta nevoie este identitatea personala si nationala. Asa cum sugereaza si numele, colectia perpetueaza mostenirea nationala din portul traditional feminin intr-un mod contemporan, care raspunde cerintelor de stil de viata din prezent. 

Cea mai recenta colectie a studentilor anului II ai Departamentului de Moda UNAB intitulata „Romanian Wings” este o colectie care imbina spectacolul creat de volumul si decoratia manecilor de inspiratie romaneasca in contrast cu un croi minimalist, modern al pieselor.

Piesele vestimentare reprezinta o intoarcere la radacinile noastre, la traditie, identitate, spiritualitate si recreaza legatura dintre acum si atunci.

Fota, ia, braul, ilicul si alte elemente ornamentale sunt surse de inspiratie pentru o colectie moderna, care se adreseaza femeii preocupate de cultura si traditii. Colectia cuprinde piese purtabile, creatii vestimentare contemporane.

“Este cu siguranta unul din cele mai spectaculoase proiecte semnate de studentii Departamentului de Moda UNAB, care va fi prezentat publicului in vara acestui an in cadrul traditionalelor evenimente organizate in fiecare an in gradina UNAB, precum si in cateva galerii si muzee din Bucuresti si din tara.”, afirma, Liliana Turoiu.

In ultimii trei ani, Liliana Turoiu a coordonat nu mai putin de zece proiecte care valorifica in cheie moderna elemente ale costumului traditional romanesc. Proiecte de grup precum: „Iubesc Romania!”, „Dracula’s Bride”, „Trans-form Romania” s-au alaturat lucrarilor de diploma „Future Play” semnata de Laura Dimancea si Maria Toader – brandul PULSE, „Legenda lupului alb dacic ” – Oana-Gabriela Stroe, „Origins” – Daiana Melinte, „Folkloric-Morph” – Sanziana Sava, pe care le-am putut viziona la Gala Absolventilor Departamentului de Moda UNAB, cat si la diverse manifestari de profil.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: