Lifestyle Stiri

Românii au obținut patru medalii la competiția de schi FIS Children Trophy

feb. 22, 2021 < 1 min

Românii au obținut patru medalii la competiția de schi FIS Children Trophy

Reading Time: < 1 minut

Românii au cucerit patru medalii la competiția de schi de nivel internațional FIS Children Trophy, la care au participat peste 70 de atleți, copii și cadeți, din 7 țări cu tradiție în schiul alpin: Ucraina, Bulgaria, Ungaria, România, Grecia, Slovacia, Bosnia și Herțegovina.

România a fost gazda evenimentului organizat de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Federația Română de Schi și Biatlon și de Primăria Brașov. Competiția s-a adresat tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani care au concurat la probele de Slalom și Slalom Uriaș.

Asociația de Turism Poiana Brașov, împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon, având sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, organizează și anul acesta în perioada 15 – 18 martie, a doua ediție a competiției de schi Poiana Brașov SES Cup 2021 (Small Evolving Ski Nations) – adresată sportivilor din 19 țări, inclusiv România.

„Este vital pentru copii să aibă competiții acolo unde trăiesc, cresc și se antrenează. Cred că din acest punct de vedere, eu sunt cel mai bun exemplu pentru că am trăit în Brașov, aici am crescut, aici m-am antrenat, m-am format ca sportiv, am făcut performanță si am ajuns camion olimpic, iar concursurile care au fost organizate aici, în Brașov, m-au ajutat enorm să reprezint România la marile competiții din lume”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Roman, fost campion olimpic la scrimă.

FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris în calendarul Federației Internaționale de Schi (FIS).

Comitetul de organizare (CO) a asigurat teste rapide de COVID – 19, pentru concurenții la competițiile FIS Children Trophy și a pus la dispoziție măști de protecție FFP2 pentru toți participanții, antrenorii, atleții și oficialii concursurilor, pe întreaga durată a defășurării  competitiilor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: