Management Stiri

Romanii au talent si pe piata muncii?

20 ian. 2015 < 1 min

Romanii au talent si pe piata muncii?

Reading Time: < 1 minut

Ce au in comun Elvetia, Singapore si Luxemburg? Raspunsul la aceasta intrebare este oferit de un studiu recent realizat de Scoala de Business franceza INSEAD, potrivit caruia acestea sunt statele cu cei mai “talentati” angajati. In clasament sunt analizate mai bine de 90 de tari, iar Romania ocupa doar pozitia 64.

Editia anuala a studiului “Global Talent Competitiveness Index” realizat de INSEAD, in colaborare cu Human Capital Leadership of Singapore si Adecco Group si dat astazi publicitatii urmareste evolutia celor mai talentati angajati. Studiul, care ia in calcul cantitatea de talente pe care o poate produce, atrage si retine un stat, plaseaza pe prima pozitie Elvetia, urmata de Singapore si Luxemburg. Romania ocupa pozitia 64 in acest clasament, sub Republica Moldova (62) si Peru (63). Intre primele zece se mai afla SUA (pe locul patru), Canada (5), Suedia (6), Marea Britanie (7), Danemarca (8), Australia (9) si Irlanda (10). Similar editiei anterioare a studiului, topul este dominat de tari din Europa, numai sase dintre acestea fiind prezente intre primele 20: Singapore (locul 2), SUA (4), Canada (5), Australia (9), Noua Zeelanda (16) si Japonia (20).

“Traim intr-o lume in care talentele au devennit principala moneda de schimb pentru competitivitate – atat pentru afaceri, cat si pentru economiile nationale. Cu toate acestea exista o ruptura foarte frecventa intre sistemul de educatie si nevoile de pe piata muncii. Mediul de afaceri si guvernele au nevoie de noi lideri si antreprenori, dotati cu abilitatile necesare sa ajute companiile si tarile sa exceleze pe piata globala. Pentru a-i ajuta sa ia deciziile potrivite intr-un mediu din ce in ce mai complex, avem nevoie de acesti indicatori pe care studiul ii ofera”, spune Ilian Mihov, Decan la INSEAD.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: