Companii

Rompetrol sustine sanatatea

28 feb. 2014 2 min

Rompetrol sustine sanatatea

Reading Time: 2 minute

Grupul Rompetrol, prin programul sau national de responsabilitate sociala – Impreuna pentru fiecare – a sustinut infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie, in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, ce va deservi zona de sud-est a tarii. Valoarea lucrarilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 100.000 RON.

“Sustinem de multi ani comunitatea din Constanta, fiind una dintre zonele unde Rompetrol are operatiuni extinse– rafinaria, statii si peste 3000 de angajati. Angajamentul nostru fata de aceasta zona este unul pe termen lung, si se manifesta prin proiecte ample, sustenabile, ca acesta de la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru beneficiul cat mai multor persoane”, spune Azamat Zhangulov, Vicepresedinte senior al Grupului Rompetrol.

Beneficiarii directi sunt persoanele cu boli respiratorii grave, care intrunesc indicatiile introducerii intr-un program de recuperare, din judetul Constanta (peste 1000 de pacienti doar in 2013) si judetele limitrofe, aferente zonei de SE a tarii.

Lucrarile pentru amenajarea unitatii de recuperare respiratorie au fost realizate in perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014 si au constat in reabilitarea mansardei dezafectate si compartimentarea spatiului existent. Astfel au fost create sali de kinetoterapie, grupuri sanitare, cabinete medicale si dotate cu mobilier medical si aparatura specifica: biciclete ergonomice, covoare rulante, aparate multifunctionale, set greutati etc.  

Proiectul a fost realizat prin contributia voluntara a personalului spitalului (peste 20 de angajati), sprijiniti de arhitecti si Consiliul Judetean Constanta ca partener de proiect institutional.

“In Romania se considera ca traiesc aproximativ 1 milion de pacienti cu bronhopneumopatie cronica obstructiva si tot atatia astmatici. Astazi, tratamentul medicamentos nu mai este suficient pacientului cu infirmitate respiratorie. Acesta are nevoie de un ansamblu de masuri complementare si progresive, care sa vizeze ameliorarea conditiei clinice si a conditiei fizice globale a pacientului cu boli obstructive. Prin colaborarea cu Rompetrol si finalizarea proiectului, pentru beneficiul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, dam o sansa la o viata mai buna pacientilor cu boli respiratorii cronice, care sunt asteptati in sala de kinetoterapie dotata cu aparatura specifica”, precizeaza dr. Erdin Borgazi, manager spital.

Parteneriatul Grupul Rompetrol – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR, din domeniul sanatate si protectia mediului, selectat pentru implementare in 2013, dintr-un total de 218 aplicatii primite pe website-ul programului “Impreuna pentru fiecare”.

In Constanta, in ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a caror valoare depaseste 700.000 RON, dintre care amintim – reabilitarea centrului de formare si pregatire in descarcerarea si asistenta medicala de urgenta din cadrul detasamentului de pompieri Palas, amenajarea si dotarea primului cabinet stomatologic scolar in Navodari, dotarea cu panouri solare a Scolii Grigore Moisil din Navodari, etc.

Programul de responsabilitate sociala “Impreuna pentru fiecare” inceput in 2009 este destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin  initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii si al protectiei mediului. De la debutul programului, in perioada 2009 – 2013, compania a alocat pentru dezvoltarea a 86 de proiecte peste 1.250.000 USD, in toate regiunile tarii, pentru beneficiul direct si indirect al 300.000 de persoane. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: