Stiri Tech

Samsung dezvoltă o nouă tehnologie radio 5G. Care va fi impactul asupra pieței telecom

3 apr. 2021 < 1 min

Samsung dezvoltă o nouă tehnologie radio 5G. Care va fi impactul asupra pieței telecom

Reading Time: < 1 minut

Gigantul coreean Samsung a dezvoltat o nouă tehnologie radio 5G de bandă largă, care extinde lățimea de bandă suportată de către echipamentele radio de ultimă generație, precum cele de tip Massive MIMO, ajutând operatorii să poată implementa tehnologia 5G într-un mod mai flexibil și mai rentabil. Prin intermediul acestei noi tehnologii, Samsung va extinde lățimea de bandă suportată de echipamentele radio 5G la 400 MHz – dublu față de 200 MHz din echipamentele radio comerciale actuale.

Cu o lățime de bandă mai mare, echipamentele radio Samsung îi vor ajuta pe operatori să eficientizeze utilizarea spectrului de banda medie pentru rețelele 5G, folosind mai puține componente hardware. Noua tehnologie îi va ajuta pe operatori să micșoreze numărul de echipamente radio necesare atunci când gestionează spectrul în diferite scenarii de implementare. Aceasta acoperă și situația în care un operator deține canale de frecvențe neadiacente în lățimea de bandă de 400 MHz. Operatorii pot utiliza, de asemenea, această soluție pentru partajarea rețelelor de tip RAN, unde pot împărți în mod activ infrastructura de rețea cu alți operatori prin implementări comune.

Spectru de bandă medie

Frecvențele de bandă medie oferă un câmp de acoperire larg, viteze mari și latență scăzută. Noile echipamente radio de la Samsung îi vor ajuta pe operatori în accelerarea implementării rețelelor 5G în spectrul de bandă medie.  

Noile soluții de bandă largă ale Samsung, precum și echipamentele radio MIMO Massive, vor fi disponibile la nivel comercial la începutul anului 2022, oferind mai multe avantaje operaționale și de implementare operatorilor

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: