Stiri Tech

Samsung lansează noile smartphone-uri mid-range Galaxy A52, A52 5G și A72

19 mart. 2021 4 min

Samsung lansează noile smartphone-uri mid-range Galaxy A52, A52 5G și A72

Reading Time: 4 minute

Samsung Electronics a lansat noile dispozitive Samsung Galaxy A52, A52 5G și A72, care aduce performanțe din zona premium la un preț mai accesibil.

Cea mai recentă serie Samsung Galaxy As vine cu un sistem de camere de top, ecran capabil să faciliteze o derulare lină, este rezistentă la apă și dispune de baterii de lungă durată. Seria oferă și acces la ecosistemul Galaxy, care cuprinde mai multe dispozitive ce pot fi conectate, precum Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag și Galaxy Tab.

„Samsung se străduiește să le ofere utilizatorilor tot ceea ce își doresc și au cel mai mult nevoie. Aceasta este și viziunea sub care se află seria Galaxy A, aceea de a democratiza inovațiile Galaxy pentru toată lumea. Galaxy A52, A52 5G și A72 înglobează filosofia de brand Galaxy cu inovații, servicii și caracteristici de ultimă generație la un preț accesibil”, a declarat dr. TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

Sistemul de camere

Samsung Galaxy A52

Noile smartphone-uri Galaxy A52, A52 5G și A72 vin cu un sistem quad de camere, cu senzor principal de 64MP. Se pot realiza filmări 4K, în imagini de înaltă rezoluție de 8MP cu ajutorul funcției 4K Video Snap. Funcția Scene Optimizer folosește tehnologie AI în surprinderea fotografiilor și dispune de setări optime pentru 30 de categorii diferite de imagini și fundaluri.

Funcția OIS (stabilizare optică a imaginii) asigură surprinderea unor fotografii și a unor videoclipuri clare și nemișcate, iar modul de noapte utilizează procesarea multi-cadru, pentru o imagine luminoasă și clară, chiar și atunci când este întuneric.

Utilizatorii pot personaliza conținutul utilizând AR Emoji și My Filter, dar și aplicând lentile AR direct din Snapchat prin intermediul modului Fun, atunci când extrag conținut din aplicația camerei.

Ecran performant

Toate cele trei smartphone-uri noi din seria Galaxy A vin cu ecran Super AMOLED de la Samsung. Samsung Galaxy A52 5G are rata de reîmprospătare de 120Hz, în timp ce Galaxy A52 și A72 vin cu o rată de refresh de 90Hz. Display-ul are o luminozitate crescută de 800 de nits.

Display-ul este, de asemenea, certificat Eye Care și ajustează automat temperatura culorilor de pe display, în baza modelelor de utilizare a smartphone-ului, pentru a reduce oboseala ochilor cu ajutorul funcției Eye Comfort Shield.

Ecosistemul Galaxy

SmartThings se conectează cu mii de dispozitive (wearables, tablete, computere și televizoare), gestionându-le smart de acasă prin seria Galaxy A. În plus, SmartThings Find localizează dispozitivele asociate în direcții mai intuitive și detaliate, iar localizatorul Bluetooth Galaxy SmartTag poate identifica dispozitive sau obiecte neconectate. Astfel, utilizatorul poate conecta și controla mii de dispozitive cu ajutorul seriei Galaxy A.

Funcția Music Share sincronizează telefonul cu dispozitivul altui utilizator pentru a partaja muzică fără a fi nevoie de asocierea clasică a difuzoarelor. De asemenea, aceștia pot asocia telefoanele cu două seturi de dispozitive Galaxy Buds și pot asculta împreună aceeași muzică prin intermediul funcției Buds Together.

Funcția Quick Share permite distribuirea cu ușurință a imaginilor și a videoclipurilor pe dispozitivele Galaxy din apropiere, fără nicio limitare privind dimensiunile formatelor acestora. Cu ajutorul funcției Private Share, utilizatorii se pot răzgândi cu privire la persoana căreia doresc să îi partajeze un anumit conținut sau pot revoca fotografiile și videoclipurile chiar și după partajarea lor printr-o singură atingere.

Performanțe și baterie

Samsung Galaxy A72

Galaxy A52, A52 5G și A72 sunt rezistente la apă și praf , cu rating IP67. Samsung promite că bateria noilr dispozitive va ține două zile. Galaxy A52 vine cu o baterie de 4.500 mAh, iar A72 cu 5.000 mAh. Smartphone-urile vin cu difuzoare stereo și memorie externă de până la 1TB.

Toate smartphone-urile din nou serie Galaxy sunt disponibile în două variante: cu 128 GB memorie internă și 6 GB de RAM, respectiv 256 GB cu 8 GB de RAM. Dispozitivele vor beneficia de trei generații de actualizări de software și actualizări regulate de securitate pentru o perioadă de cel puțin patru ani.

Preț și disponibilitate

Samsung Galaxy A72 pornește de la 2.199 de lei, Galaxy A52 5G de la 2.099 de lei, iar A52 de la 1.699 de lei. Noua serie Galaxy A va fi disponibilă în următoarele culori: Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black, and Awesome White.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: