Stiri Tech

Samsung lansează un nou concept de cipuri de securitate pentru dispozitive mobile

27 mai 2020 < 1 min

Samsung lansează un nou concept de cipuri de securitate pentru dispozitive mobile

Reading Time: < 1 minut

Samsung a prezentat oficial o soluție de securitate completă și autonomă, alcătuită dintr-un cip Secure Element și un software de securitate, care oferă protecție pentru servicii precum boot-area, stocarea izolată, plata mobilă și alte aplicații.

Noua soluție de securitate autonomă poate funcționa independent de performanțele de securitate ale procesorului principal al dispozitivului. Acest lucru face ca soluția să fie versatilă, extinzând capacitățile de securitate ale dispozitivelor mobile și le aplicațiilor Internet of Things.

În plus, producătorii se pot asigura de faptul că dispozitivele produse în alte locatii dispun doar de firmware autorizat. Soluția îndeplinește, de asemenea, cerințele modulului de securitate hardware pentru operațiunile criptografice prezentate printr-o versiune viitoare a sistemului de operare mobil.

Cu o capacitate dublă de stocare securizată, noua soluție de securitate permite, de asemenea, o rădăcină de încredere (RoT- root of trust) bazată pe componenta hardware. În special pentru furnizori de servicii, producători și organizații, autentificarea în condiții optime a dispozitivului este îmbunătățită prin RoT atunci când rulează aplicații proprii pe un dispozitiv mobil. Odată cu inițierea bootloader-lui, este activat un lanț de încredere prin care fiecare firmware cu chei aprobate este validat secvențial. Acest proces securizat de bootare este gestionat de RoT, protejând dispozitivul împotriva eventualelor atacuri rău intenționate sau actualizări software neautorizate.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: