Stiri

Săptămâna Comerțului Echitabil Online

7 mai 2021 2 min

Săptămâna Comerțului Echitabil Online

Reading Time: 2 minute

În perioada 3-8 mai 2021, asociația Mai Bine împreună cu Asociația Veganilor din România, GEYC și Station Europe s-au alăturat pentru a forma un parteneriat cu ocazia Săptămânii Comerțului Echitabil, ediția a XIII-a. Aceștia doresc să pună în valoare eforturile oamenilor care muncesc pentru a ne asigura hrana. Astfel, sunt organizate diverse acțiuni în mediul digital pentru a ne ajuta să descoperim lucruri noi despre comerțul echitabil și certificarea Fairtrade.

În intervalul 3-7 mai vei găsi publicate 5 quiz-uri zilnice, pe pagina de Facebook a asociației Mai Bine si un challenge pe contul de Instagram al asociatiei Mai Bine. Pe 8 mai, de Ziua Internațională a Comerțului Echitabil, vor fi anunțați 8 câștigători. Premiile vor fi oferite cu sprijinul celor două întreprinderi sociale CUIB și REDU.

Pandemia care a afectat milioane de oameni de pe întreaga planetă și care încă are repercusiuni asupra noastră, a tuturor, scoate în evidență riscurile la care sunt nevoiți să se supună muncitorii din diferite categorii profesionale.

Dincolo de cei care fac parte din personalul medical, care se află în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2 și față de care suntem recunoscători pentru eforturile depuse, printre cei mai vulnerabili oameni se numără lucrătorii din lanțurile de aprovizionare cu alimente.

Fie că este vorba de țăranii autohtoni, muncitorii de pe plantațiile de legume și fructe exotice, de bicicliștii-curieri care transportă produse de strictă necesitate celor care se află în carantină sau de vânzătorii care intră în contact direct cu consumatorii, în magazine și în piețele agro-alimentare, acești oameni au dovedit – dacă mai era cazul – că sunt indispensabili pentru supraviețuirea noastră.

Invitația de anul acesta este de a reflecta asupra rolului țăranilor și a micilor producători din lanțurile noastre de aprovizionare cu alimente și măsura în care munca lor este apreciată la adevărata lor valoare.

Asociatia Mai Bine isi manifestă solidaritatea față de lucrătorii agricoli din întreaga lume și contribuim prin activități de conștientizare și informare la crearea unor lanțuri de aprovizionare bazate pe principii etice și echitabile, cu ajutorul cetățenilor-consumatori care înțeleg necesitatea de a susține drepturile fundamentale ale oamenilor și, totodată, de a ameliora impactul hranei asupra climei.

Proiectul Our Food. Our Future este implementat în România de asociația Mai Bine și este finanțat de Uniunea Europeană. Our Food. Our Future este reprezentat de un consorțiu global format din 16 organizații din Europa, Brazilia și Africa de Sud și este coordonat de organizația Christliche Initiative Romero, din Germania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: