Lifestyle Stiri

Săptămâna culturii japoneze, la Universitatea Româno-Americană

mai 15, 2017 < 1 min

Săptămâna culturii japoneze, la Universitatea Româno-Americană

Reading Time: < 1 minut

Aromă de ceai verde, acorduri de shamisen și sunete grave de taiko, aranjamente ikebana și chiar ateliere de manga recreează atmosfera niponă la București, cu prilejul Zilelor Culturii Japoneze.

Evenimentul are loc în perioada 15 – 21  mai, la Universitatea Româno-Americană, și este organizat de către Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) împreună cu instituția de învățământ superior. Cei pasionați de cultura niponă pot alege între manifestații variate, care combină cu succes tradiția și modernitatea. Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este reprezentat de proiecția, în premieră în România, a filmului de animație „Ghost in the Shell-Stand Alone Complex”. La proiecție, vor fi prezenți regizorul japonez Kenji Kamiyama, producătorul Yoshiki Sakurai și scenaristul Ryo Higaki.

Zilele Culturii Japoneze se vor încheia cu Gala CSRJ-AH, în cadrul căreia vor fi premiați cei mai performanți cursanți ai centrului. Performanța va fi evaluată pe baza rezultatelor obținute la examenul de competență lingvistică, organizat de Japan Foundation, iar premiul constă într-o excursie de 13 zile în Țara Soarelui Răsare.

Evenimentul este deschis publicului larg. Mai multe detalii despre activitățile desfășurate sunt disponibile pe pagina de Facebook a festivalului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: