Business Companii Stiri Tech

Termoscaner care recunoaște prezența măștii pe față și turnicheți cu funcție de igienizare

aug. 27, 2020 2 min

Termoscaner care recunoaște prezența măștii pe față și turnicheți cu funcție de igienizare

Reading Time: 2 minute

Un nou model de termoscaner și de turnicheți sunt disponibile pe piața românească. Importate de compania clujeană KADRA, acestea sunt produse de Came, companie globală specializată în sisteme de automatizari pentru intrări rezidențiale și industriale, parcari și control acces.

Modelul de turnicheți AVIR800 are un dispozitiv încorporat pentru dezinfectarea mâinilor. De asemenea, turnicheții sunt prevăzuți cu termometru și termocameră și măsoară temperatura celor care trec prin ei. Accesul este permis doar după ce sunt îndeplinite aceste două condiții (dezinfectarea mâinilor și măsurarea temperaturii). În cazul nerespectării acestor parametri sistemul intră în modul ”alarmă” și restricționează accesul în incintă.

AVIR800, fabricat din oțel inoxidabil, este compatibil cu toate sistemele de control acces. Poate fi amplasat în laboratoare medicale, parcuri de distracții, bucătării de restaurant, transport public, unități producătoare de alimente, clădiri de birouri, fabrici sau săli de sport.

Sistemul este prevăzut cu două rezervoare pentru dezinfectant lichid (nu este recomandat cel de tip gel), având fiecare capacitate de 5L (opțional capacitatea poate fi mărită cu rezervoare de diferite mărimi și volume). Un litru de dezinfectant permite 100 treceri.

Algoritmul de acces poate fi ajustat în funcție de cerințele clientului, pe baza ordinelor primite de la unitatea de control sanitar și/sau sistemul de control acces și termometru.

În caz de urgență sau pană de curent, brațele turnicheților se rotesc liber pentru a permite trecerea rapidă.

Termoscanerul de la Came măsoară temperatura, dar recunoaște și fața și prezența măștii. Acesta  asigură controlul accesului în spațiile frecventate de un număr mare de persoane (clădiri de birouri, săli de sport, instituții publice, unități sanitare) și este, totodată, o etapă esențială cu componentă de triaj epidemiologic.

La fel ca turnicheții AVIR800, termoscanerul Came este compatibil cu toate dispozitivele de control al accesului, inclusiv de la terți.

KADRA are o experiență de 27 de ani pe piața românească. Compania a fost fondată în Cluj-Napoca (la vremea aceea se numea Aluterm), de către Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: