Business Stiri Tech

Scădere de 38% pe piața smartphone

22 mart. 2020 < 1 min

Scădere de 38% pe piața smartphone

Reading Time: < 1 minut

Estimările de piață inițale ale firmelor de cercetare au fost depășite, în negativ, de rezultatele concrete ale industriei telecom, cel puțin în domeniul smartphone-urilor. Analiștii de la Strategy Analytics au anunțat azi că livrările de smartphone-uri au scăzut cu 38%, în luna februrie a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în a doua lună a acestui an au fost livrate pe piață 61.8 milioane de smartphone-uri, față de 99,2 milioane de unități în februarie 2019.

Lesne de bănuit, izbucnirea epidemiei de coronavirus în China a avut un impact uriaș asupra acestei industrii. Unele fabrici din Asia au fost închise o perioadă, iar mulți clienți nu au fost intersați nici să viziteze magazinele, nici să cumpere noi terminale, a declarat autoarea studiului, Linda Hui citată de BBC News.

În mod tradițional, luna februarie avea un impact uriaș asupra industriei telecom, în special datorită celei mai mari expoziții din lume, a industriei, Mobile World Congress (Barcelona), eveniment anulat în acest an.

„Este o perioadă pe care industria telecom o vrea uitată cât mai repede”, spune Linda Hui. Și din păcate, nici luna martie nu va aduce vești bune pentru industrie, atât timp cât pandemia a cuprins Europa și SUA. Sute de milioane de potențiali cumpărători sunt acum în izolare al domiciliu, din cauza deciziilor impuse de autoritățile țărilor. Idei pentru redresarea pieței? Retailerii ar pute fi nevoiți să atragă clienții cu discount-uri „generoase” la pachetele oferite spre vânzare, spun analiștii Strategy Analytics.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: