Companii Stiri

Schimbare in managementul JTI

21 apr. 2015 2 min

Schimbare in managementul JTI

Reading Time: 2 minute

Incepand cu aceasta luna, Mark Rock este noul General Manager al JTI Romania, Moldova si Bulgaria. El preia aceasta functie de la Charlie Cunningham-Reid, care va conduce departamentul Corporate Affairs & Communications al JTI din Marea Britanie.

Mark Rock are o experienta de aproximativ 28 de ani in industria tutunului. In 1987, s-a alaturat departamentului de Vanzari si Marketing al Gallaher din Marea Britanie, unde a ocupat pozitii care au implicat responsabilitati din ce in ce mai complexe, culminand cu conducerea departamentului respectiv al JTI, in Marea Britanie. In anul 2007, Gallaher, companie aflata in FTSE 100, a fost achizitionata de JTI, iar in 2012 Mark a fost numit la conducerea departamentului Key Accounts, Category Management & Channel Planning, la Geneva, unde se afla sediul central al JTI. Ulterior, a condus departamentul Corporate Trade Marketing de la Geneva, sprijinind  dezvoltarea si exploatarea capacitatilor legate de trade marketing la nivelul intregului grup.

JTI si-a inceput activitatea in Romania in 1993 (denumita la momentul respectiv R.J. Reynolds), si a fost una dintre primele companii multinationale infiintate in Romania.

In 2012, JTI Romania a investit 25 de milioane de euro in fabrica din Bucuresti, ceea ce a condus la crearea a peste 125 de noi locuri de munca; in acelasi an, echipa de vanzari s-a extins cu peste 50 de persoane. Anul trecut, JTI Romania a finalizat noul sediu din Bucuresti. Situata langa fabrica, cladirea cu o suprafata de 5.000 m.p. este construita pe patru nivele, gazduind peste 200 de angajati. In total, JTI Romania are aproximativ 1.000 de angajati care lucreaza in productie si in birourile de vanzari din intreaga tara. In 2015, pentru al doilea an consecutiv, JTI Romania a fost certificata ca Angajator de Top (Top Employer), datorita conditiilor de lucru excelente oferite angajatilor.

 JTI, membra a Grupului Japan Tobacco, este unul dintre cei mai mari producatori internationali de produse din tutun. JTI comercializeaza marci renumite pe plan mondial, precum Camel, Winston si Mevius (Mild Seven). Portofoliul companiei include si marcile internationale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva, Elvetia, JTI are circa 27.000 de angajati la nivel mondial si operatiuni in peste 120 de tari. Venitul de baza realizat in exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2014 a fost de 11,9 miliarde USD.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: