Business Companii Management Stiri

Schimbare în managementul Sanofi România și Moldova

6 mai 2020 < 1 min

Schimbare în managementul Sanofi România și Moldova

Reading Time: < 1 minut

Începând cu data de 1 mai 2020, Iulia Ionescu este noul Country Lead Sanofi România și Moldova, poziție anterior deținută de  Pascal Robin, care a își continuă parcursul profesional cu o nouă poziție de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi. Este prima dată în aproape 10 ani când această poziție este preluată de un cetățean român, conducerea activității din România fiind asigurată până acum de expați.

De formație medic și cu experiență de peste 20 ani în industria farmaceutică, dr. Iulia Ionescu este Directorul General al Diviziei General Medicines Sanofi România și Moldova (diabet, boli cardiovasculare și medicamente mature) și Execution Excellence Lead South Europe MCO, funcții pe care le va exercita în continuare.

Absolventă a programului MBA din cadrul Open University School, Marea Britanie, Iulia Ionescu a ocupat diverse funcții în departamentele de marketing și vânzări în cadrul Sanofi România și, începând cu anul 2005, a preluat poziții de conducere. Are experiență în arii terapeutice diverse precum: cardiovascular, tromboză, neurologie, reumatologie, oncologie, diabet și asistență primară, asigurând managementul unor echipe numeroase și proiecte complexe. Are experiență regională obținută în perioada în care a deținut funcția de Business Unit Director pentru Divizia de Diabet din Bulgaria și din poziția de Excellence Execution Lead pentru organizația regională Sanofi – South Europe MCO.

Sanofi România are o cifră de afaceri de 306 milioane euro și o cotă de piață de 5,7% în valoare . Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente, în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu diversificat de aproximativ 150 de produse². Sanofi a investit în ultimii ani, în România, aproximativ 4,5 milioane de euro în proiecte de cercetare și dezvoltare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: