CSR Lifestyle Stiri

Schneider Electric promoveaza egalitatea de gen

28 iul. 2015 2 min

Schneider Electric promoveaza egalitatea de gen

Reading Time: 2 minute

Schneider Electric a fost selectat de catre UN Women, entitatea ONU pentru egalitate de gen si emanciparea femeilor, sa se alature grupului pilot HeForShe IMPACT 10x10x10. Aceasta decizie vine la scurt timp dupa ce Schneider Electric a obtinut premiul Leadership Award 2015 pentru actiunile sale de promovare a egalitatii de gen, parte a Principiilor de Emancipare a Femeilor redactate de UN Women si Global Compact.

HeForShe este o miscare de solidaritate initiata de UN Women cu misiunea de a incuraja barbatii sa sustina schimbarile care favorizeaza diversitatea si drepturile femeilor. Obiectivul general al HeForShe este sa mobilizeze un milliard de barbati, pana in septembrie 2015, pentru a ajuta comunitatile din toata lumea sa dezvolte programe sustenabile dedicate promovarii egalitatii de gen.

Miscarea HeForShe a fost lansata pe 20 septembrie 2014 printr-o campanie care a vizat initial doar populatia si continua acum cu o noua initiativa UN Women, IMPACT 10x10x10. Acest proiect are ca scop implicarea a 10 guverne, 10 companii si 10 universitati din intreaga lume pentru crearea unui grup pilot. Oficiali ai guvernelor, organizatii ale societatii civile, impreuna cu universitati si scoli isi iau angajamente reale in apararea, masurarea si promovarea egalitatii de gen. De asemenea, IMPACT 10x10x10 ofera un punct de plecare in incurajarea unui public nou si a organizatiilor private de a se implica in proiectul HeForShe.

Astfel, Schneider Electric se alatura acestui grup pilot din care mai fac parte companiile Accor Hotels, Koç Group, Pricewaterhouse Coopers, Tupperware Brands si Unilever.

”Schneider Electric este o companie care promoveaza diversitatea si care isi propune sa ofere oportunitati egale tuturor, in intreaga lume. Identificarea, dezvoltarea si atragerea de talente feminine reprezinta un imperativ pentru mediul de afaceri si se afla printre prioritatile noastre in anii urmatori. Avem convingerea ca vom realiza progrese semnificative, incurajand angajatii nostri de sex masculin sa devina promotori ai acestei transformari prin sustinerea egalitatii de gen. Implicarea in programul HeForShe IMPACT 10x10x10 ne ofera o oportunitate excelenta de a atinge acest obiectiv si a ne aduce propria contributie in societate”, a declarat Olivier Blum, Chief Human Resources Officer Schneider Electric.

Angajamentele Schneider Electric ca membru al HeForShe IMPACT 10x10x10, pana la finalul anului 2017, urmaresc:

  • Cresterea reprezentarii femeilor in organizatie – 40% in cazul noilor manageri si tehnicieni recrutati (in comparatie cu 29% in prezent) si 35% in cazul pozitiilor cheie;
  • Implementarea unui proces echitabil de salarizare la nivel global, acoperind 85% dintre angajatii grupului;
  • Implicarea liderilor din grup din intreaga lume si crearea unui corp de guvernare, dedicat acestui program.

Angajamentul Schneider Electric de a sustine egalitatea de gen si de a oferi oportunitati egale angajatilor sai este vizibil si la nivel local, subsidiara din Romania remarcandu-se printr-o proporţie de 38% a femeilor in cadrul organizatiei si de 55% in echipa de management.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: