Finanțe

Școala banilor bine-crescuți2 min

03/06/2019 2 min read

author:

Școala banilor bine-crescuți2 min

Reading Time: 2 minute

Iepurașii Mușu și Nușu, veverițele Chichi, Richi și Michi, ariciul Bobiță și bufnițele Bibina și Georgina învață copiii să fie buni și chibzuiți.

Scriitoarea Cristina Andone, cu susținerea Băncii Comerciale Române (BCR), lansează Școala banilor bine-crescuți, un ghid creativ de educație financiară pentru copii. Cu ajutorul poveștilor jucăușe, copiii învață despre bani, despre cum sa aibă grijă de ei, despre cum  să fie mai buni și mai chibzuiți.

„Poveștile au fost pentru noi toți primul și, probabil, cel mai drag educator. Vitejia și curajul le-am învățat de la Harap-Alb, bunătatea și gingășia de la Ileana Cosânzeana. Sper ca de la veverițele Chichi, Richi și Michi să învățăm cum să ne cheltuim banii, de la Econimichi cum să economisim și de la Musu și Nușu cum să pornim o afacere care să aibă succes”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

“E cartea pe care mi-aș fi dorit să o citesc atunci când eram copil ca să înteleg că banii sunt niște bilete de călătorie către visele noastre. Și că, pe lumea aceasta, călătorim împreună,” mărturisește Cristina Andone, autoarea cărții.

„Scoala banilor bine-crescuți” a fost lansată pe 1 iunie în cadrul Bookfest într-un tiraj 5.000 de exemplare. Turneul de promovare include ateliere de poveste și întâlniri cu cititorii în mai multe orașe din țară: Brașov, Sibiu, Oradea, Cluj, Timișoara, Constanța și Iasi,

Cartea Școala banilor bine-crescuți este un proiect susținut de BCR prin Școala de Bani. Este un ghid creativ de trai bun cu ajutorul căruia copiii învață să facă primii pași în intelegerea banilor. Cei mici învață că dacă ai mult și multe, nu înseamnă neaparat că ești mulțumit iar dacă ești plin, nu înseamnă că ești împlinit. Cartea le arată cât de important este să folosească banii ca să fie mai buni, nu doar ca să aibă mai multe. Îi încurajează să construiască pas cu pas ceea ce sunt, nu doar ceea ce dețin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE