Stiri Tech

Școala de hardware, proiect online pentru copii

apr. 2, 2020 < 1 min

Școala de hardware, proiect online pentru copii

Reading Time: < 1 minut

PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT&electronice din România, lansează pe YouTube o serie de emisiuni live interactive si educative, sub numele de Şcoala de Hardware, adresate copiilor. 

Școala de Hardware va fi live pe canalul de Youtube PC Garage în fiecare joi, de la ora 15.00, începând cu data de 2 aprilie. Astfel, toate componentele unui sistem de calcul vor beneficia de câte o transmisie live, unde li se vor explica celor mici, în termeni pe care să-i înțeleagă, rolul fiecăreia și cum interacționează una cu cealaltă. De asemenea, vor fi incluse și mici lecții de istorie a calculatorului, care vor include printre altele informații despre datele de apariție ale primului procesor, primei plăci de bază sau primei unități de stocare și despre impactul pe care l-au avut ele.

În teorie, toată lumea știe ce este un calculator: acea mașină care prelucrează și manipulează informații, pentru a ajuta utilizatorii să realizeze mai repede sau mai ușor diferite activități, sau chiar pentru relaxare. Faptul că această mașină este alcătuită din hardware și software și ce reprezintă fiecare dintre cele două nu este însă la fel de banal pentru toată lumea. Diferențele, precum și rolul diverselor componente fizice ce alcătuiesc hardware-ul, precum procesorul, placa de bază, memoria RAM, placa video sau echipamentele care alcătuiesc interfața cu utilizatorul, sunt cu atât mai străine unui public destul de numeros.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: