Lifestyle

Secretele din comoara ingerilor

25 apr. 2016 3 min

Secretele din comoara ingerilor

Reading Time: 3 minute

Celebra Casa Metaxa a lansat Metaxa Angels’ Treasure, o bautura fina, creata de Constantinos Raptis, cel de-al cincilea Maestru Metaxa de la inceputurile Casei. Bautura este produsa in pivnitele casei Metaxa din Attica, unde procesul de maturare se desfasoara in conditii de umiditate redusa, la temperaturi moderate si stabile de-a lungul anului. Evaporand-se o cantitate mai mare de apa, amestecul care ramane devine mai concentrat si mai intens aromat, cu un continut de alcool semnificativ mai mare fata distilatele puse initial in butoi.

Metaxa Angels’ Treasure se obtine dintr-un amestec de distilate invechite timp de cateva zeci de ani in mici butoaie de stejar Limousin, care sporesc fenomenul de evaporare a apei, apoi distilatele maturate sunt amestecate cu vinuri de Muscat, care provin exclusiv din insula Samos, si apoi se continua lent invechirea amestecului in butoaie mai mari de stejar.

Anual, pe piata, ajunge un singur lot de Metaxa Angel’s Treasure, de culoarea chihlimbarului, cu un parfum intens de coaja amara de portocale, fructe uscate, mirodenii, ciocolata, stejar, vanilie de Bourbon, gem de prune si imortele si gust catifelat, matasos si complex, cu note de final intense.

Alchmia dintre bauturi fine si parfumuri

In realizarea acestei bauturi, maestrul Constantinos Raptis a colaborat cu expertul olfactiv Pierre Aulas, cunoscut pentru crearea unor parfumuri fine pentru prestigioase marci de lux din lume (Thierry Mugler, Azzaro, Chloe, Balenciaga, Shiseido, Miu Miu), pe care l-a invitat sa identifice si sa aprofundeze notele delicate ale creatiei sale.

Costas Raptis & Pierre Aulas - The Creative Encounter (2)
Costas Raptis si Pierre Aulas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima impresie pe care Angel’s Treasure i-a lasat-o lui Pierre Aulas a fost cea a unei bogatii armonioase data de un buchet de arome foarte echillibrat. Expertul olfactiv a descoperit arome fructate cu note de prune si pere confiate, note florale cu accente de violete completate cu arome de cuisoare, scortisoara si nucsoara si un gust cu usoare note de lemn dulce, nuci si vanilie inmiresmata. Din toata aceasta simfonie de arome, Pierre Aulas a selectat trei note care au iesit in evidenta: sofisticata Vanilie de Bourbon, cu texturi de ambra si care duce cu gandul la caramel, aroma de gem de prune, dulce si densa si, in final, Imortela, o floare ce creste in zonele mediteraneeane, cu mireasma cu note de nuci, condimente precum scortisoara si nucsoara, tutun, miere si lemn dulce.

Metaxa Angel’s Treasure are un decantor pe masura calitatilor sale, realizat cu atentie la detalii, incoronat cu un dop ce simbolizeaza o picatura din pretioasa licoare, care a fost deja recompensata cu premii importante in lumea internationala a bauturilor premium, printre care: International Spirits Challenge, Medalia de Bronz la Degustare; International Wine & Spirit Competition (IWSC), Medalia de Bronz la Degustare; Spirits Business Master, Medalia de Argint pentru Design; Pentawards, Medalia de Bronz pentru Design 

METAXA ANGELS' Treasure -The Decanter (2)
Metaxa Angel’s Treasure 

Aspect: culoare de chihlimbar intens, cu reflexii aramii.

Buchet de arome: Intensitate aromatica excelenta, cu un parfum pronuntat, dulceag. Arome de coaja amara de portocala, fructe uscate, prune si caise. Note de mirodenii dulci, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ciocolata, stejar, praline, vanilie de Bourbon, gem de prune si imortela.

Gust: Catifelat, matasos, placut si complex. Note de citrice, in special portocale amare, amestec de diferite soiuri de ardei, ciocolata amara, tutun si lemn de stejar.

Final: Intens, complex si prelung, cu o prezenta aproape palpabila de portocale amarui si condimente dulci.

ABV: 41°

METAXA ANGELS' Treasure & Metaxa Master Costas Raptis (3)
Constantinos Raptis, Maestrul Metaxa

Constantinos Raptis este cel de-al cincilea Maestru Metaxa de la inceputurile Casei, fondate in 1888. El este cel care de aproape 30 de ani, de cand s-a alaturat Casei Metaxa, stapaneste arta selectarii, a maturarii si a amestecului care dau viata gustului fin al bauturilor Metaxa. A absolvit Universitatea de la Atena, cu specializari in Chimie si Oenologie si de-a lungul anilor, Costas Raptis a semnat o serie de creatii ale Casei Metaxa, inclusiv Metaxa A Private Reserve, Metaxa 12 Stele si Metaxa Angels’ Treasure.

Copyright foto: Yiorgos Kaplanidis for House of Metaxa 2016.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: