Antreprenori CSR Stiri Tech

Secţie modernă de neonatologie la Constanța, în urma unei investiţii de peste 2 milioane de euro

22 sept. 2020 < 1 min

Secţie modernă de neonatologie la Constanța, în urma unei investiţii de peste 2 milioane de euro

Reading Time: < 1 minut

Peste 1000 de nou-născuţi din regiunea de Sud-Est a Romaniei pot beneficia de o secţie modernă de neonatologie la Spitalul Județean Constanța, in urma achiziţionarii şi instalarii de echipamente medicale necesare funcționării Compartimentului de Terapie Intensivă.

Investiția totală este de 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispoziție de către Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro).

Pe lângă renovarea, reamenajarea spațiului și dotarea cu mobilier, noua secție beneficiază și de o soluție de telemedicină modernă, care permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe pentru personalul medical.

Photo After
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anual, în secția de terapie intensivă neonatală primesc îngrijire peste 1.000 de copii născuți cu afecțiuni medicale sau prematur din județele Constanța,Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați, iar aceasta nu mai fusese renovată, decât parțial, din 1968, anul construirii spitalului.

Următoarea etapă o reprezintă obținerea de către Spital a avizului şi a autorizației de funcţionare necesare, moment în care noua secție va fi deschisă și va putea primi până la 30 de nou-născuți care necesită îngrijiri medicale.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: