BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Sectorul construcțiilor are nevoie de investiții publice

5 apr. 2020 < 1 min

Sectorul construcțiilor are nevoie de investiții publice

Reading Time: < 1 minut

Oprirea activității în construcții ar aduce costuri enorme de conservare și de reluare, avertizează președintele Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții, Laurențiu Plosceanu.

Guvernul ar trebui să facă investiții mai mari în infrastructură în această perioadă și după terminarea crizei, pentru că un loc de muncă în construcții susține alte șapte în industria pe orizontală, a explicat Laurențiu Plosceanu, la Radio România Actualități. Totodată, el a arătat că este foarte important să se plătească datoriile către firme de construcții.

“Dacă firmele de construcții nu-şi vor primi creanțele și TVA-ul în condiții normale de fluidizare a acestor plăţi, nu vor putea, la rândul lor, să efectueze plățile nici către stat, nici către furnizori, nici către salariați şi aici va fi o problemă. De asemenea, credem că ar trebui clarificat că această pandemie este o clauză de forță majoră, ea ar trebui activată, de asemenea pentru a proteja interesele legitime ale constructorului și ale beneficiarului pe proiectele care nu vor putea să fie continuate, dar, mai mult decât atât, ceea ce este esențial este ca guvernul, şi înainte de terminarea situaţiei de urgență și după, să își continue investițiile publice, poate chiar să marşeze mai mult pe investiţii publice în această perioadă”, a spus Laurenţiu Plosceanu.

foto: © Khwaneigq | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: