Companii Stiri

Selgros lanseaza Grand Appetit, produs de catre Cramele Recas

28 oct. 2015 2 min

Selgros lanseaza Grand Appetit, produs de catre Cramele Recas

Reading Time: 2 minute

Producatorul de vinuri Cramele Recas a realizat pentru Selgros gama de vinuri Grand Appetit, in variantele alb sau rosu.

Grand Appetit – alb, sec (2014) este un amestec de Chardonnay si Feteasca Regala, dominat de catre primul dintre soiuri si combina o selectie a strugurilor din vie cu maturitatea deplina a strugurilor. Este un vin galben auriu, bine fructat, usor citric. Predomina note de mango, piersica si scoarta de stejar, acompaniate de note de ananas. Este recomandat pentru a acompania branzeturile, cascavalul, telemeaua, Camembertul, preparatele la gratar sau la cuptor pe baza de pui sau curcan, pestele, crustaceele, desertul pe baza de vanilie, mango sau ananas.

Grand Appetit – rosu, sec (2013) este un cupaj de Shiraz, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon. Toate soiurile au fost recoltate la maturitate deplina si in timpul noptii, pentru a pastra cele mai bune arome din fruct. Vinul este rosu intens cu reflexii mov, cu nas intens de cirese amare, zmeura si violete, cu note fine de scortisoara si piper. Este un vin inca tanar, dinamic si cu personalitate. Din punct de vedere al asocierilor culinare, face echipa buna cu platourile reci sau calde, cu specific romanesc, cu vanatul de talie mica sau medie preparat la cuptor, cu tartarul de vita, cu goulash-ul, cu pastele cu carne, cu pizza, sau cu desertul pe baza de cirese, capsuni sau afine.

Selgros Cash&Carry si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in 2001, iar in prezent detine 19 magazine in Bucuresti, Brasov, Iasi, Targu Mures, Oradea, Cluj, Ploiesti, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Braila, Arad, Suceava si Constanta.

Compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare retea cash&carry si comert en-gros din Europa, cu operatiuni in Elvetia, Franta, Germania, Polonia, Romania si Rusia. Aceasta include marcile Prodega/Growa/Howeg, Selgros Cash & Carry, Transgourmet Central and Eastern Europe, Transgoumet Elvetia si Transgourmet Franta. In 2014, Grupul Transgourmet inregistra 22.800 de angajati in Europa si venituri de circa 7,5 mld. Euro.

Societatea Cramele Recas, de componenta romano-britanica, administreaza o suprafata de aproximativ 1100 de hectare de vita de vie in Recas (judetul Timis) si Minis (judetul Arad) si se gaseste in topul producatorilor de vin de calitate din Romania.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: