Antreprenori by eMAG Business Stiri Tech Video

Mădălina Ilie la Zilele Biz: Imprimante cu sandvișuri pentru viitorul alimentației

11 nov. 2020 2 min

Mădălina Ilie la Zilele Biz: Imprimante cu sandvișuri pentru viitorul alimentației

Reading Time: 2 minute

Reebo, imprimant­a 3D creată în România, este singura din lume care poate să creeze prăjituri și sandvișuri ready-to-eat, personalizate și controlate caloric de consumator, în mai puțin de 2 minute, a declarat Mădălina Ilie, fondatoare a Manna Foods Solutions, la Ziua dedicată Inovației din cadrul Zilele Biz.

Startup-ul românesc Manna Foods Solutions lucrează la o tehnologie care poate va revoluționa industria ali­men­tară: prima imprimantă alimentară 3D concepută să funcționeze în sis­tem vending machine, similar auto­matelor de cafea sau produse ambalate.

“Ne aflăm în faza de prototip experimental, pe care l-am finanțat până acum din (re)surse proprii și care a confirmat pe deplin ipotezele teoretice ale cercetării noastre. Acest lucru ne-a determinat să ne dorim trecerea din faza actuală în faza de prototip industrializabil (final) care să poată intra direct în fabricație. Pentru a realiza acest dezide­rat avem nevoie de finanțare”, spune Mădălina Ilie.

Imprimanta vine dotată cu consumabile sub forma de cartușe alimentare reîncărcabile. Fie­care imprimantă în parte este prevăzută cu minimum 10 cartușe, ceea ce se traduce prin minimum 10 ingrediente diferite, implicit gusturi diverse. Fiecare cartuș funcționează independent și conține un tip de cremă pentru prăjitură (ex. prăjitură cu prune, vanilie și caramel) și un tip de pastă pentru sandviș (ex. sandviș cu brânză, carne de vită și salată verde). Consumatorul final, din meniul de pe ecranul tactil sau direct de pe smartphone (aplicația Reebo sau scanare QR code), selectează ingredientele dorite, setează caloriile și așteaptă până la 2 minute să primească prăjitura sau sandvișul personalizat.

Cei de la Manna Foods Solutions estimează că vor avea nevoie de apro­ximativ doi ani pentru a valida prototipul industrializabil și de o finanțare cumulată de aproximativ 4,9 mili­oane euro. Această investiție va acoperi dezvoltarea imprimantei Reebo și a softurilor aferente, precum și finalizarea obținerii consumabilelor.

Zilele Biz au loc între 9 și 13 noiembrie. Puteți urmări transmisia live pe pagina de Facebook a revistei Biz. Detalii despre eveniment puteți afla aici. Înregistrarea întregului eveniment de astăzi este disponibilă aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: