Stiri

Sennheiser își extinde fabricile din România și Germania

Reading Time: 2 minute

După mai bine de 50 de ani, Grupul Sennheiser își concentrează din nou eforturile exclusiv în dezvoltarea sistemelor audio profesionale și își extinde semnificativ capacitățile de producție. Ca atare, investițiile în unitățile de producție din Germania și România fac parte din strategia de creștere a businessului companiei.

În prezent, ne concentrăm resursele și puterea financiară asupra celor trei unități de business Pro Audio, Business Communications și Neumann, cu scopul de a asigura o creștere a acestor arii peste medie în viitor. De aceea, am decis să investim semnificativ în fabricile noastre din Germania și România„, a declarat Andreas Sennheiser, Co-CEO al Sennheiser.

O nouă linie de producție SMT

În cadrul fabricii din Germania au fost demarate investiții substanțiale în tehnologii de producție de ultimă generație, în mod special în zona de asamblare a plăcilor cu circuit imprimat (PCB). O mare parte va fi investită într-o nouă linie de producție SMT (Tehnologie de Montare pe Suprafata) care permite fabricarea cu precizie chiar și a celor mai mici ansambluri.

În plus, capacitățile de producție mecanică vor fi extinse și suplimentate prin introducerea de noi tehnologii. O altă competență esențială a fabricii din Germania este producția de capsule pentru microfon în camera curată dedicată. Datorită cererii mari, capacitățile de producție din acest domeniu vor fi de asemenea crescute semnificativ.

Fabrica din Brașov, o poveste de succes

Sennheiser va investi de asemenea și în fabrica din Brașov. Produse pentru piața audio profesională sunt fabricate aici încă din anul 2018, printre acestea numărându-se sistemele Evolution Wireless G4 și Evolution Wireless Digital, XS Wireless Digital, precum și renumitele căști pentru DJ, HD25 și căștile de monitorizare HD280.

În prezent, fabrica funcționează la capacitate maximă numărând aproximativ 150 de angajați. În ultimii ani, businessul a înregistrat creșteri semnificative, motiv pentru care Sennheiser a decis să extindă suprafața fabricii de la nivelul actual de 3.300 de metri pătrați, la aproximativ 10.000 de metri pătrați până la începutul anului 2023.

De asemenea, dezvoltarea businessului va fi însoțită și de o creștere substanțială a personalului, iar Sennheiser preconizează că noua clădire va fi la capacitate maximă până în 2027. „Fabrica Sennheiser din Brașov este o poveste de succes pentru noi datorită echipei locale dedicate„, spune Andreas Sennheiser. „Odată cu extinderea semnificativă a capacităților de producție, dorim să continuăm să producem aici mai multe soluții audio profesionale pentru clienții noștri.” 

Investiții în serie

În urma investițiilor, compania va facilita producția tehnologiilor automatizate și fabricarea produselor de înaltă calitate în sediul Sennheiser din Wedemark, Germania, iar  producția manuală, precum și  testarea și ambalarea produselor vor avea loc la fabrica din Brașov.

În plus față de facilitățile de producție din Germania și România, Grupul Sennheiser încă deține și fabrica din Albuquerque, SUA. Fabrica din Tullamore, Irlanda, cât și divizia Sennheiser Consumer Business, au fost transferate la începutul lunii martie către Sonova Holding AG, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții auditive.

Alex Rădescu

Recent Posts

Record de credite noi pentru persoane fizice la BRD: 2,35 mld. lei în primul trimestru din 2024

În primul trimestri din 2024, venitul net bancar al Grupului BRD a atins o creștere de 5,3% față de aceeași…

2 zile ago

Claudiu Butacu & George Constantin: Sustenabilitatea, dincolo de definiții

Sustenabilitate [substantiv feminin, (numai) singular] – capacitatea de a exista constant. Nu este definiția noastră, ci primul rezultat al unei…

2 zile ago

Schimbare la vârful Tuborg România: Yoav Bar preia funcția de CEO

Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar la conducerea companiei, în funcția de…

3 zile ago

Profit de 390 mil. lei pentru Raiffeisen Bank România în primul trimestru din 2024

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul trimestru din 2024 o creștere de 50% pe segmentul planuri de investiții, pensii private…

3 zile ago

Primul teatru construit de la 0 de comunitate, Grivița 53 mai are nevoie de 500.000 euro

Proiectul născut din crezul artistic al scriitoarei și regizoarei Chris Simion Mercurian prinde tot mai mult contur existențial. După 8…

3 zile ago

Smartphone-urile HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România

Noile smartphone-uri HUAWEI Pura 70 Ultra, HUAWEI Pura 70 Pro și HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România.…

3 zile ago