CSR Stiri

Servicii stomatologice gratuite sau la preţuri reduse pentru pacienți sociali

13 oct. 2020 2 min

Servicii stomatologice gratuite sau la preţuri reduse pentru pacienți sociali

Reading Time: 2 minute

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a furnizat în perioada iulie – septembrie 2020 peste 1.000 de servicii stomatologice complete, gratuite sau la preţuri reduse, în cele 2 policlinici sociale pe care le gestionează. Prevenţia și tratamentul afecţiunilor dentare pentru pacienți fără venituri și fără asigurări medicale sau cu venituri reduse au fost susținute financiar de Fundaţia Vodafone Romȃnia cu un buget de 72.000 de lei.

În contextul pandemiei, peste 1.000 de pacienți sociali ai Policlinicii Sociale Baba Novac și ai Clinicii Sala Palatului au fost privați de servicii stomatologice indispensabile lor, alternativele pentru pacienții fără posibilități materiale fiind deficitare atât în București, cât și la nivelul întregii ţări.

Sprijinul financiar acordat de Fundația Vodafone România a făcut posibil ca, dintre aceştia, 308 pacienți fără venituri și 185 de pacienți cu posibilități financiare reduse să își reia tratamentele în condiții de siguranță și să beneficieze de servicii stomatologice de înaltă calitate, începând de la proceduri de bază și ajungând până la chirurgie, protetică sau ortodonție.

„Situațiile dificile, așa cum este această pandemie, afectează în mod special categoriile vulnerabile. Fundațiile noastre se află la a doua colaborare care vine în sprijinul pacienților ce fac parte din categorii defavorizate, oferindu-le servicii medicale integrate, de calitate și accesibile, ca alternative atât la sistemul de sănătate public, cât și la cel privat”, a declarat Angela Galeța, Director al Fundației Vodafone România.

Policlinica Socială Baba Novac a luat naștere în urmă cu 10 ani, din dorinţa de a veni în sprijinul familiilor dezavantajate prin proiecte medicale și educaționale sustenabile și este destinată exclusiv persoanelor fără venituri și asigurări medicale, în timp ce Clinica Sala Palatului, proiect de antreprenoriat socio-medical, oferă servicii medicale la prețuri reduse persoanelor cu venituri mici, bazându-se pe contribuția celor care plătesc prețul întreg al consultațiilor și tratamentelor efectuate în clinică.

Policlinicile dispun de 5 cabinete și propriul centru de radiologie, iar 20 de medici stomatologi acoperă o paletă largă de servicii dentare, cum ar fi: tratamentul de urgență al traumatismelor dento-alveolare, tratamentul cariei, detartraj, endodonție, paradontologie, pedodonție, chirurgie, protetică și ortodonție, oferind șansa la o viață normală miilor de pacienți care le-au călcat pragul.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: