Companii Stiri

Siemens investeste 4,5 milioane de euro la Cluj-Napoca

25 feb. 2015 < 1 min

Siemens investeste 4,5 milioane de euro la Cluj-Napoca

Reading Time: < 1 minut

Grupul german Siemens a deschis la Cluj-Napoca, sub brandul Evosoft, un nou centru regional de cercetare si dezvoltare, care a presupus o investitie de peste 4,5 milioane de euro.

Investitia include costurile chiriei pe urmatorii cinci ani, costurile de amenajare si investitia initiala in infrastructura. Situat in Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3.000 de metri patrati, noul centru va ajunge la 210 specialisti in implementarea de proiecte software globale si dezvoltare de produse pana in 2017. In prezent, echipa numara aproximativ 50 de angajati.

Centrul din Cluj-Napoca este a patra locatie deschisa de Evosoft in regiune, dupa Germania, Ungaria si Turcia, si va fi a treia ca marime dupa numarul de angajati, dupa Ungaria si Germania.

„Piata din Romania este foarte competitiva si ofera avantaje ample pentru dezvoltare tehnologica. De aceea, Siemens urmareste consolidarea centrelor actuale de cercetare si dezvoltare pentru a raspunde permanent necesitatilor pentru infrastructura si solutii informatice inovatoare la cel mai inalt nivel de calitate”, a declarat Reinhard Pinzer, CFO in cadrul Siemens Austria si responsabil pentru performanta financiara a Siemens in regiunea Europei Centrale si de Est.

Siemens a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 138 milioane euro la finalul anului fiscal 2014 (octombrie 2013 – septembrie 2014). Compania detine patru fabrici in Sibiu si Buzias, plus patru centre de cercetare-dezvoltare in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: