Companii Stiri

SIF Banat-Crișana a cumpărat platforma IMGB. Ce va construi noul proprietar

7 sept. 2020 < 1 min

SIF Banat-Crișana a cumpărat platforma IMGB. Ce va construi noul proprietar

Reading Time: < 1 minut

SIF Banat-Crișana a anunțat achiziționarea a 99,92% din capitalul social al Doosan IMGB, care include cea mai mare suprafață de teren tranzacționată în ultimii zece ani, în România, de 54 de hectare (exceptând terenurile agricole).

Tranzacția, asistată de casa de avocatură Biriș-Goran și Crosspoint Real Estate, trebuie să fie aprobată de Consiliul Concurenței. De terenul platformei IMGB, cu deschidere stradală de 1 km și aflată vizavi de linia de metrou, au mai fost interesați și alți investitori, printre care dezvoltatorul de proiecte rezidențiale Ionuț Negoiță și Sud Rezidențial, un consorțiu de investitori.

Platforma IMGB, deținută de coreenii de la Doosan, producea echipamente și componente pentru industria energetică, navală și metalurgică, și a fost închisă la finalul anului trecut, când au fost încheiate și contractele de muncă ale celor 400 de angajați.

Potrivit unor surse din piață, SIF Banat-Crișana urmează să dezvolte pe platformă un proiect imobiliar mixt, care va include în principal blocuri de locuințe, dar și clădiri de birouri.

Zona de sud a Bucureștiului a atras numeroase dezvoltări rezidențiale în ultimii ani, care s-au întins inclusiv până în Popești-Leordeni.

Foto: © TeodororoianuDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: