Antreprenori by eMAG Lifestyle Stiri

Business pe ritmuri de rock

12 iun. 2018 4 min

Business pe ritmuri de rock

Reading Time: 4 minute

Din toamnă, veți găsi pe rafturile supermarketurilor o nouă bere. Nu aparține vreunui producător consacrat, ci este lansată de trupa rock Trooper, al cărei solist este pilot, prezentator radio și, mai nou, antreprenor. 

Atunci când nu cântă, Alin Dincă, solistul formației rock Trooper, prezintă o emisiune la postul de radio Rock FM, scrie cărți și scenarii de film, compune piese, ia lecții de pilotaj sau se implică într-o mulțime de campanii sociale. Și, pentru că toate aces­tea nu erau de ajuns pentru rocker,
la finalul anului trecut a pătruns și pe drumul antreprenoriatului, a­tunci când formația Trooper a lansat “Tari ca munții”, o bere artizanală, nefiltrată și nepasteurizată, numită astfel după una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei. Când are timp pentru toate acestea?

Foto: Vali Mirea

Ca fan al celebrei trupe britanice Iron Maiden, Alin “Coiotu’ ” Dincă a fost fascinat dintotdeauna de Bruce Dickinson, solistul formației heavy metal, un tip extrem de activ, care este antreprenor, pilot, autor și prezentator radio. Alin a avut oportunitatea să își întâlnească idolul și nu a putut să nu îl întrebe pe englez când le face pe toate, acesta dezvăluindu-i “secretul” și po­vestindu-i despre prioritizare. “Atunci am zis: Hai să începem și noi să facem mai multe lucruri”, spune Alin Dincă, solistul formației Trooper. “Mai ales că suntem șase în trupă și cinci dintre noi sunt mari amatori de bere, să facem o bere, fix așa cum ne dorim noi. Avem posibilitatea să punem pe piață un produs fix așa cum îl simțim”, adaugă solistul din Trooper.

De aici și până la berea Tari ca munții nu a mai fost decât un pas. Vara trecută, băieții de la Trooper s-au întâlnit cu maeștrii berari de la Bere Cazino Craft din Constanța, au degustat, au testat, au amestecat și au fermentat până au obținut gustul pe care îl doreau, iar la finele lunii decembrie berea era deja disponibilă la concertele Trooper. Astăzi, pasionații de bere artizanală pot găsi berea celor de la Trooper în magazinul online al Bere Cazino, care distribuie în toată țara, dar și în magazine din Iași, Cluj, sau Constanța. Deși recunoaște că nu va fi tocmai ușor, pentru că berea artizanală fermentată natural nu rezistă prea mult și trebuie depozitată în condiții speciale, Alin Dincă plănuiește să aducă brandul Tari ca munții pe rafturile supermarketurilor din țară, până în toamna acestui an. Și planurile artistului nu se opresc aici. “Chiar recent vorbeam cu băieții la sala de repetiții și spuneam că dacă până în toamnă lucrurile funcționează bine, ar trebui să mergem, să testăm mai mult, să căutăm alte gusturi, să experimentăm”, spune solistul formației Trooper despre planurile de a lansa un nou sortiment de bere. “Îmi place să inovez, este bucuria aia de a face ceva nou pentru toată lumea și dacă ceilalți rezonează cu tine este absolut incredibil. Bucuria este enormă”, continuă Alin Dincă.

Rockeri implicați

Dar rockerul nu inovează numai ca antreprenor, ci și ca artist. Trooper le-a pregătit fanilor o surpriză: un nou album, mult așteptat, și o lansare unicat în București. Albumul “Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei”, cel de-al nouălea din istoria formației rock, va fi disponibil din prima zi de toamnă și reprezintă o operă rock, a doua a grupului, după “Vlad Țepeș – Poemele Valahiei”. Lansarea noului album va avea loc în București și va fi una cu totul originală. Trooper va avea decoruri speciale și invitați celebri la acest eveniment unic. Artiștii și-au propus să construiască o poveste, să îi facă pe cei din public să pornească într-o călătorie plină de imagini, transmise prin note muzicale. “Avem o istorie fenomenală, neexplorată, uitată”, spune solistul din Trooper. “Îi avem pe Vlad Țepeș, pe Ștefan cel Mare, pe Mihai Viteazu. Ce știm despre ei? Dracula și cam atât. Am conturat po­vestea reală a lui Vlad Țepeș, care este de 1.000 de ori mai interesantă decât cea cu Dracula, și acum încercăm să conturăm povestea reală a lui Ștefan cel Mare, care este departe de cum spune istoria diluată pe care o învățăm noi în școli”, spune Alin Dincă.

Albumele au la bază o serie de documente obținute de istorici ro­mâni tocmai de la Vatican, un de­mers proaspăt și un efort de documentare pe care până în prezent nu a fost dispus niciun alt istoric să îl facă, dar care are puterea să schimbe istoria pe care o cunoaștem noi din școli. Pe lângă acest album, formația Trooper, fondată în urmă cu 23 de ani de frații Alin și Aurelian Dincă, a mai scos opt albume de studio, printre cele mai cunoscute fiind “Vlad Țepeș – Poemele Valahiei”, “În ziua a opta”, “At­mos­­fera” sau “Voodoo”. Rockerii sunt cunoscuți publicului pentru piese ca “Două roți”, “Trec anii”, “Tari ca munții”, sau “Corupția ucide”, o piesă lansată de Trooper chiar după tragedia de la clubul Colectiv, prin care cei șase membri ai formației au dorit să tragă un semnal de alarmă.

Trooper este una dintre puținele formații care se implică activ în diverse cauze și lucrează cu diferite ONG-uri care luptă pentru protecția femeilor sau împotriva abuzurilor în familie. Au făcut și campanii de conștientizare prin care Alin Dincă atrage atenția asupra unor probleme de natură politică sau socială. “Am început să fac treaba asta pentru că nu o făcea altcineva”, spune “Coiotu’ ”.

„Am avut conflicte deschise cu o mulțime, am primit și aici, la radio, telefoane de la fel și fel de consilieri, de la oameni politici, de la Patriarhie și așa mai departe. Partea proastă după toată povestea asta este că îmi dau seama că în România există un obicei foarte prost: cu cât faci mai mult bine, cu atât te urăsc mai mulți oameni. Este șocantă treaba asta, am simțit-o pe pielea mea, dar nu mă face nicio secundă să îmi doresc să fac pasul înapoi sau să nu mai fac lucrurile astea”, spune Alin Dincă, solistul formației Trooper.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: