Business Stiri Tech

Simple Capital investește 100.000 de euro în compania românească de soluții software KIM

12 mai 2021 2 min

Simple Capital investește 100.000 de euro în compania românească de soluții software KIM

Reading Time: 2 minute

Simple Capital, vehiculul de investiții private fondat de Andrei Pitiş, investește 100.000 de euro în compania românească de soluții software  KIM, care automatizează procesele de business din fabrici, corporații și IMM-uri.În urma finanțării, investitorul preia 15% din acțiunile companiei.

Investiția va fi axată pe trei direcții: crearea unui departament specializat de Product Development care va asigura scalarea produselor dezvoltate de KIM până în prezent, extinderea echipei de programatori pentru a putea răspunde cât mai rapid cerințelor tehnice venite de la clienții actuali și cei viitori, precum și promovarea pe plan local și internațional a beneficiilor și valorii adăugate pe care le aduc soluțiile KIM.

”Pentru KIM, investiția lui Andrei Pitiș este o validare a faptului că, în cei 9 ani de activitate, soluțiile software proprii, 100% românești, au adus valoare pe piață și au rezolvat probleme operaționale reale ale multor companii locale. Astăzi, soluțiile în care am investit încă de la înființarea companiei, sunt mature și pregătite pentru lansarea și la nivel internațional. Ca antreprenor, îmi doresc să duc compania la următorul nivel de dezvoltare, și pe alte piețe, să ne atingem obiectivele stabilite și să ne consolidam poziția de business, iar alături de Andrei sunt convins că vom reuși în această strategie”, a precizat Vicențiu Corbu (foto), Founder & CEO KIM.

Venituri de 1 milion de euro

Până în prezent, KIM a digitalizat 7 fabrici, 3 multinaționale și o serie de IMM-uri din România. Estimările financiare ale companiei pentru anul 2021 se ridică la 1 milion de euro, iar pentru anul următor, Vicențiu Corbu – se așteaptă la o dublare a acestei cifre.

În premieră pe piață, KIM aduce și un nou modul cu capabilități VR/AR pentru creșterea productivității în zonele de producție, astfel că operatorii de la mașini pot vedea în timp real ce comenzi le-au fost alocate și își pot înregistra activitățile realizate.

Înainte de a dezvolta propria afacere – KIM, Vicențiu Corbu, cu un background solid în proiecte IT internaționale, a digitalizat sistemul de monitorizare a traficului aerian din Vietnam, a implementat un sistem de climatologie în Iran, în Insulele Maldive, iar în Pakistan un sistem de avertizare tsunami.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: