Stiri

Singureni Manor Equestrian Retreat deschide restaurantul ”La Hambar”

Reading Time: 2 minute

Începând cu 25 ianuarie 2023, iubitorii de experiențe fine dining sunt invitați la Hambar, să redescopere gusturile românești de odinioară interpretate de Executive Chef Alexandru Dumitru într-o manieră modernă, originală. La Hambar va funcționa într-un fost grajd amenajat pe domeniul Singureni Manor Equestrian Retreat și își propune să ofere experiențe culinare inedite în mijlocul pădurii, în vecinătatea cailor.

Bucătăria românească modernă oferită de restaurantul La Hambar va fi condusă de către Executive Chef Alexandru Dumitru, desemnat, în iunie 2019 „Chef of the Year”, de către Gault&Millau Romania, iar echipa La Hambar vă include alți 2 profesioniști pasionați din domeniu: Maitre de Maison – Octavian Gruianu și Sous Chef Floris Agafitei.

Tradiții culinare

Abordarea culinară modern românească oferită de Executive Chef Alexandru Dumitru înseamnă tradiții și ritualuri reinventate și retrăite, într-un mediu ultra-contemporan. Meniul oferit va fi un meniu de degustare format din 10 feluri, se schimbă în funcție de sezon și conține ingrediente cultivate în gradina proprie de la Singureni Manor sau din surse de încredere, de la fermierii locali.

Deschiderea La Hambar e încununarea unui an de cercetare în gastronomia românească tradițională cât și în cea modernă. Avem povești de spus, experiențe de împartășit și un restaurant minunat pe care îl numim acasă. La Hambar va fi locul de desfășurare al tuturor amintirilor mele, cu respect pentru ingrediente și datini, timp și loc”- spune Executive Chef Alexandru Dumitru.

Restaurantul, domeniul ecvestru în sine, pădurea Singureni formează un continuum spațiu-timp de povești, de emoții, senzații și amintiri ce așteaptă să fie descoperite. Restaurantul pune la dispoziția oaspeților o cramă impresionantă care cuprinde peste 350 de etichete de vinuri, cu o investiție de peste 100.000 de Euro. Vinurile sunt atent selecționate din cele mai importante zone viticole ale lumii, unele dintre ele fiind ediții limitate, altele cu nume răsunător, dar fiecare dintre ele fiind unică în felul său.

Viziunea arhitectului

Viziunea arhitectului Andreea Vasilescu a fost de a oferi un cadru armonios și cald. Amenajarea locului a fost făcută cu simplitate, în încercarea de a extrage esența a ceea ce înseamnă tradițional, folosind materiale naturale și lasând loc mâncării să se desfășoare.

Noul restaurant La Hambar va fi deschis în timpul săptămânii de miercuri până vineri pentru cină, începând cu ora 17:30 și sâmbăta pentru prânz și cină, între orele 13 și 15:30, respectiv 17:30 și 21:00.

Rezervările individuale se fac online, pe platforma de rezervări integrată pe site-ul www.lahambar.com. Rezervarea la restaurant este disponibilă și oaspeților nerezidenti. La cerere aceștia se pot caza peste noapte într-una din cele 2 locații Paul’s Horses, Paul’s Lodge, accesând site-ul www.singurenimanor.com.

Alex Rădescu

Recent Posts

Cât de periculoasă este o furtună geomagnetică. Ar putea distruge toate echipamentele electronice și internetul

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv…

32 de minute ago

Producțiile independente de operă ale Asociației Nirmal Art invitate la Summitul Muzical European de la Sibiu

Aflat la cea de a V-a ediție, Summitul Muzical European este un eveniment cultural major organizat de Filarmonica de Stat…

44 de minute ago

Pilonul II de pensii private obligatorii a strâns 27 mld. euro de la 8 milioane de români

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de informare cu numărul 100.000.000 către…

47 de minute ago

BNR păstrează dobânda de politică monetară la 7% pe an. Inflația este în scădere

Rata anuală a inflației a scăzut în martie 2024 la 6,61 la sută, de la 7,23 la sută în februarie,…

55 de minute ago

Medicii aleargă pentru dotarea Maternității Polizu

Medici de la Maternitatea Polizu fac parte din echipa Salvați Copiii România, care a luat startul la semimaratonul București, pentru…

o oră ago

„Poate brieful tău să dea volumul mai tare binelui”?, competiția de briefuri creative dedicată companiilor și ONG-urilor

pastel lansează competiția de briefuri creative „Poate brieful tău să dea volumul mai tare binelui?", redefinind astfel rolul comunicării în…

2 ore ago