Companii CSR Stiri

Sistemul Coca-Cola a lansat Meniul Faptelor Bune

14 sept. 2020 2 min

Sistemul Coca-Cola a lansat Meniul Faptelor Bune

Reading Time: 2 minute

Sistemul Coca-Cola în România (Coca-Cola HBC România și Coca-Cola România) continuă să ofere sprijin persoanelor afectate de pandemie. Împreună cu restaurantele partenere – Spartan, Salad Box, Mado, Noodle Pack, Sheriff  – și în colaborare cu Asociația The Social Incubator, companiile au lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cât mai multe persoane disponibilizate din domeniul Horeca să își găsească un nou loc de muncă.

Pentru fiecare Meniu al Faptelor Bune achiziționat din cele peste 100 de locații partenere până la data de 30 septembrie, câte 1 RON este donat către Asociația The Social Incubator. Fondurile cumulate vor fi folosite în scopul reintegrării profesionale a persoanelor din domeniul ospitalității, care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. Toți cei înscriși în program vor primi sprijin profesionist pe întregul proces de căutare a unui nou loc de muncă, astfel:

  •  Sesiuni de informare, consiliere și orientare în carieră;
  • Webinarii pentru creșterea nivelului de angajabilitate și dezvoltarea competențelor esențiale pentru jobul dorit;
  • Informații referitoare la locuri de muncă vacante, conform regiunii și zonei de interes;
  • Sprijin pentru găsirea unui nou job, cu prioritate în HoReCa, dar adresând, de asemenea, orice alt domeniu de interes pentru participant.

Mai multe detalii despre campanie și toate locațiile partenere găsiți în regulament.

Sistemul Coca-Cola în România a fost întotdeauna aproape de comunitate, iar eforturile de a sprijini  continuă. Încă de la începutul pandemiei, companiile au inițiat mai multe proiecte menite să îi sprijine pe cei mai afectați de pandemie, începând cu cei din linia întâi, pentru care a oferit sprijin financiar, produse, dar și echipamente. Aceste inițiative continuă cu sprijinul acordat partenerilor din domeniul HoReca, un sector puternic afectat de pandemia de Coronavirus.

Mai multe detalii despre implicarea companiilor, ca răspuns la pandemia Covid-19, găsiți aici.

 Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având în 2018 vânzări de 2,2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, are operațiuni în 28 de țări, deservind peste 600 milioane de oameni. Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca Cola în România”, realizat pe baza datelor financiare din 2018, prezența acestui sistem pe piață locală generează o valoare adăugată de 594 milioane de euro, echivalentul a 0,29% din PIB-ul României. În România, Coca-Cola HBC a fost desemnată cea mai sustenabilă companie pe plan local în 2016, 2017, 2018 și 2019, conform Romania CSR Index, studiu realizat de agenția de consultanță independentă The Azores. Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.

Coca-Cola oferă consumatorilor din peste 200 de țări mai mult de 500 de mărci de băuturi răcoritoare. Alături de mărcile Coca-Cola, portofoliul include câteva dintre cele mai valoroase mărci la nivel global, precum băuturile pe bază de plante AdeZ, ceaiul verde Ayataka, apele Dasani, sucurile și nectarurile Del Valle, Fanta, cafeaua Georgia, ceaiurile și cafelele Gold Peak, Honest Tea, smoothie-urile și sucurile innocent, sucurile Minute Maid, băuturile pentru sportivi Powerade, sucurile Simply, smartwater, Sprite, vitaminwater și apa de cocos Zico. Împreună cu partenerii de îmbuteliere, compania are peste 700.000 de angajați. În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: