Tech

Smartphone-urile Huawei P40 vor să schimbe experiența foto-video în era 5G

mart. 27, 2020 5 min

Smartphone-urile Huawei P40 vor să schimbe experiența foto-video în era 5G

Reading Time: 5 minute

Huawei a lansat noile sale flagship-uri, Huawei P40 Pro+, Huawei P40 Pro și Huawei P40, burdușite cu tehnologii noi în special în zona camerelor foto, dar și pe partea de inteligență artificială (AI).

Cei de la Huawei continuă și cu seria P40 să inoveze la nivel de foto-video, astfel că noile smartphone-uri vin cu cel mai mare senzor de până acum, de 1/1.28 inci cu un pixel combinat de 2.44 μm, care crește foarte mult capacitatea de a capta lumina, oferind performanțe îmbunătățite în condiții de luminozitate scăzută.

Compania chineză a îmbunătățit și designul periscopului care realizează zoom optic până la 10x. Flagshipurile din serie sunt sotate cu procesorul Kirin 990 5G și sunt compatibile cu tehnologiile 5G și Wi-Fi 6 Plus. Sistemul de operare EMUI 10.1 introduce o serie de funcții noi pentru AI.

Precomandă pentru România

Huawei P40 Pro va fi disponibil în România cu preț recomandat de 4.599 lei,  iar modelul Huawei P40 are un preț recomandat de 3.799 lei. Ambele modele pot fi precomandate începând din 27 Martie până pe 5 aprilie 2020, iar prețul special include căștile Huawei Freebuds 3, la care se adaugă 50 GB Cloud Storage pentru 12 luni și alte extra beneficii. HUAWEI P40 Pro+ va veni pe piața locală la o dată ulterioară lansării, programate pentru luna iunie.

Un ecran fluid

Dacă P40 vine cu un ecran de 6,1 inci OLED, modelele P40 Pro și Huawei P40 Pro+ vin cu noul display OLED Huawei Quad-curve Overflow de 6,58 inci, care are o margine semi-rotunjită pe toate cele patru părți.

Combinația de ramele foarte înguste și colțuri rotunde oferă smartphone-urile un aspect aproape fără margini. Scanerul de amprentă integrat în ecran a fost îmbunătățit și oferă autentificare biometrică cu 30% mai rapidă.

Cele două smartphone-uri sunt disponibile în trei finisaje din sticlă lucioasă – Ice White, Deep Sea Blue și Black –  și două din sticlă mată – Blush Gold și Silver Frost.

Huawei P40 Pro+
Huawei P40 Pro+ este disponibil în culorile White Ceramic și Black Ceramic

Modelul P40 Pro+ se diferențiază prin panoul ceramic nano-tech de pe spate, ars în cuptor și lustruit pentru a rezista mai mult, disponibil în două culori: White Ceramic și Black Ceramic.

Noul sistem de camere

Seria P de la Huawei aduce mereu inovații la nivelul camerelor foto. Smartphone-urile P40 sunt dotate cu sistemul avansat de camere Leica Ultra Vision, disponibil în configurații cu cameră triplă, cameră cvadruplă și penta-cameră.

Huawei P40
Huawei P40 vine cu sistem Leica de trei camere

Huawei P40 are sistemul de trei camere, un obiectiv ultra-wide, unul wide și teleobiective. P40 Pro vine cu o evoluție a camerei cvadruple Leica, dotat cu o cameră cinematografică supersensibilă mai puternică și o cameră 3D cu senzor de profunzime, pentru a suporta un zoom supersensibil de până la 50x. P40 Pro+ este dotat cu SuperZoom Array, care suportă zoom optic de până la 10x și zoom digital 100x.

Senzorul Huawei Ultra Vision cu care vin toate cele trei smartphone-uri ale seriei este de 1/1.28 inci și suportă combinarea pixelilor pentru a atinge pixeli de 2.44 μm. Funcția Octa PD AutoFocus realizează o focalizare de mare viteză în orice moment al zilei, indiferent de rapiditatea cu care obiectele apar în obiectiv, iar tehnologia Huawei XD Fusion Engine folosește inteligența artificială pentru detalii mai clare în toate condițiile de luminozitate.

Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro are sistem cu patru camere

Huawei P40 Pro apropie subiectele îndepărtate cu zoom-ul optic de până la 5x, zoom-ul hibrid de până la 10x și zoom-ul digital de până la 50x. În plus, include senzorul RYYB, special conceput pentru a capta mai multă lumină, oferind astfel o calitate mai bună a fotografiilor cu zoom.

P40 Pro+ reușește să ajungă la 100c prin SuperZoom Array, datorită noului design periscopic, care captează lumina de cinci ori mai bine, extinzând capacitatea de mărire cu 178% pentru a suporta zoom-ul optic de până la 10x. Camera principală Ultra Vision stabilizată optic și SuperZoom Array lucrează împreună cu inteligența artificială pentru a realiza Triple OIS+AIS pentru stabilizare foto și video mult îmbunătățite.

Camera de selfie de pe Huawei P40 Pro și P40 Pro+ este de 32 MP, combinată cu o cameră IR Depth care suportă autofocus și simulare bokeh pentru a oferi efectul de portret și ajută funcția de deblocare facială IR indiferent de condiţiile de iluminare ambientală.

Tehnologia Huawei Golden Snap este o nouă funcție care folosește AI pentru a alege cele mai bune cadre dintr-o imagine în mișcare. AI Remove Passerby și AI Remove Reflection pot elimina subiectele nedorite și luminile supărătoare din cadru.

Huawei P40 Pro

Pe partea de video, camera cinematografică de 40 MP de pe P40 Pro și P40 Pro+ are un obiectiv cu unghi ultra larg, cu o distanță focală echivalentă cu 18 mm și un senzor de 1/1.54 inci care suportă același raport de aspect 3:2 popular la aparatele foto DSLR full-frame.

Pixelii senzorului pot fi ajustați individual pentru expunere lungă, scurtă sau normală, pentru realizarea de videoclipuri HDR bazate pe hardware. Tehnologia Sedecimpixel Fusion integrată în această cameră suportă combinarea de pixeli 16-în-1 pentru a produce super pixeli de 4.48 μm ce cresc sensibilitatea la lumină până la ISO51200 și permit înregistrare video Ultra Slow-Motion de 7680fps.

Smartphone-uri Huawei P40 Series suportă simulare bokeh în timp real pentru videoclipuri, pentru a evidenția subiectul principal al înregistrării. Camera cu teleobiectiv poate filma imagini cu zoom de înaltă rezoluție, precum și videoclipuri time-lapse 4K. Funcția Audio Zoom permite utilizatorilor să facă zoom pe o sursă audio și să-i amplifice sunetul.

Conectivitate 5G și încărcare rapidă

Dotate cu noul procesor Kirin 990 5G, smartphone-urile Huawei din seria P40 Series suportă și tehnologia Wi-Fi 6 Plus de 160MHz, care permite transferul datelor cu viteze de până la 2.400Mbps. La nivel de procesare grafică, Huawei P40 Pro și P40 Pro+ au un panou de 90 Hz cu procesor grafic îmbunătățit.

Huawei P40 Pro+ dispune de SuperCharge wireless de 40W pentru încărcare rapidă. Chipset-ul dispune de un spațiu termic cu sisteme avansate de răcire, Supercool hibrid 4-în-1.

Folosind algoritmii Huawei de recunoaștere facială și optimizare, aplicația MeeTime oferă o experiență de apel video de 1080p Full HD de înaltă calitate chiar și în condiții de luminozitate slabă.

Noua tehnologie Huawei Share integrează numeroase funcționalități cross-device, permițând utilizatorilor să transfere ușor și rapid fișiere, să stabilească conexiuni sau să partajeze ecranul între dispozitive cum ar fi tablete și computere. Funcția permite utilizatorilor să răspundă la apelurile video sau vocale, direct prin computer și să deschidă fișiere și hyperlink-uri pe smartphone cu aplicații PC native.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: