Business Companii Stiri Tech

Software Republique – parteneriat între giganți tech pentru dezvoltarea unui ecosistem de mobilitate inteligentă

16 apr. 2021 2 min

Software Republique – parteneriat între giganți tech pentru dezvoltarea unui ecosistem de mobilitate inteligentă

Reading Time: 2 minute

Atos, Dassault Systèmes, Groupe Renault, STMicroelectronics și Thales își unesc forțele pentru a crea „Software République”: un nou ecosistem deschis pentru mobilitate inteligentă și sustenabilă.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică, conectivitatea, electronica încorporată și tehnologia virtual twin vor contribui la excelența acestor noi produse și servicii. Ecosistemul de inovație fondat de cei cinci lideri în domeniul auto și tehnologic își deschide ușile pentru noi membri și propune un sistem de colaborare deschisă.

O chestiune de suveranitate

Potrivit Boston Consulting Group, piața globală a mobilității va crește cu 60% până în 2035, ajungând la 11.000 miliarde de euro. Această creștere este determinată, în principal, de apariția disrupțiilor tehnologice – vehicule electrice, componente noi, noi servicii post-vânzare și alte servicii cu valoare adăugată – a căror pondere va crește de la 5% la 45% din piața globală a mobilității. Cu sprijinul statului, principalii jucători industriali de pe alte continente au deja în plan dezvoltarea multor dintre aceste noi tehnologii, prin strategii de integrare îmbunătățite. În prezent, membrii fondatori ai Software République, consideră o chestiune de urgență construirea în mod colectiv a unui un ecosistem durabil, care să asigure suveranitatea
Franței și a Europei
în acest domeniu.

Domenii de cooperare
Pentru a dezvolta și comercializa în comun sisteme de mobilitate inteligente, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate și agile, au fost identificate trei domenii principale de cooperare:

  • Sisteme inteligente pentru facilitatea conectivității sigure între vehicul și mediul său digital și fizic
  • Simulare și sisteme de data management pentru optimizarea fluxurilor pentru teritorii și companii
  • Ecosistem energetic pentru simplificarea experienței de încărcare

Fond de investiții

De asemenea, pentru a promova inovația, Software République își propune să creeze un fond de investiții pentru a finanța cele mai promițătoare start-up-uri și un incubator pentru a găzdui start-up-uri din domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă, unde acestea vor avea acces la o dezvoltare virtuală colaborativă, un mediu de experimentare și mentorat, printr-o rețea valorică.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: