Tech

Sony lanseaza o noua gama de produse high-end

28 mart. 2013 2 min

Sony lanseaza o noua gama de produse high-end

Reading Time: 2 minute

Producatorul japonez Sony a prezentat noi modele de gadget-uri si dispozitive pentru pietele pe care activeaza pe plan local. Noile produse reprezinta varfuri de gama in segmentele de home entertainment, foto si mobile.

„Noile produse inglobeaza tot ceea ce Sony ofera mai bun, de la tehnologia Triluminos Display la sistemul de sunet folosit initial de NASA, Magnetic Fluid Speakers si perechea perfecta de dispozitive mobile, formata din smartphone-ul si tableta apartinand gamei Xperia Z“, a declarat Lucian Radulescu, country head Sony pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Bravia Triluminos Display, o tehnologie noua de la Sony, ofera culori mult mai mai realiste si permite o constructie mai subtire a panoului televizorului. In cadrul evenimentului de lansare a fost prezentat si televizorul 4K, acesta fiind disponibil la pretul de 26.000 de euro in varianta de 84 inchi. Noile televizoare sunt dotate cu tehnologia NFC, care permite vizionarea con?inutului de pe smartphone sau tableta direct pe ecranul televizorului.  Modelele 4K vor fi disponibile in perioada iunie-iulie, iar cele cu tehnologia Triluminos la finele lunii aprilie.

Radulescu spera ca Sony sa ajunga la o cota de piata de 50% pe segmentul televizoarelor cu diagonala mare (de peste 40 de inchi), fata de 25% cat are compania in prezent. Sony a inregistrat cresteri in Romania pe segmentul televizoarelor premium si al celor cu diagonale mari, dar a scazut pe segmentul televizoarelor cu diagonale mici.

In cadrul evenimentului au mai fost lansate tableta Xperia Tablet Z, cu ecran de 10,1 inchi, rezistenta la apa si praf. Device-ul va fi disponibil la finalul lunii mai, urmand sa fie lansat simultan prin retaileri si in lanturile operatorilor telecom. Sony isi propune sa fie liderul celui de-al doilea pluton pe nisa tabletelor, in timp ce liderii incontestabili vor ramane, cel mai probabil, Samsung si Apple.

Niponii au mai inaugurat telefonul Xperia Z, care ar urma sa fie disponibil in Romania in cateva saptamani, fara a fi prezentata o data oficiala de lansare. Potrivit oficialilor, Xperia Z va urma sa fie disponibil la un pret cuprins intre 500 si 600 de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: