Stiri Tech

Sony lansează primele televizoare cu procesoare cognitive

8 ian. 2021 2 min

Sony lansează primele televizoare cu procesoare cognitive

Reading Time: 2 minute

Sony a prezentat oficial, în cadrul CES – Las Vegas, primele televizoare cu inteligență cognitivă din lume. Din noua serie Bravia XR fac parte modelele LED 8K Master Series Z9J /A90J și A80J OLED, dar și modelele X95J și X90J LED 4K.

Alimentate de noul Procesor Cognitiv XR, „creierul” noilor Bravia XR, televizoarele folosesc o metodă de procesare complet nouă, care merge mai departe față de convenționalul sistem bazat pe inteligență artificială (AI), menită să reproducă modul în care oamenii văd și aud. Atunci când vedem obiecte, în mod inconștient ne concentrăm pe anumite puncte. Procesorul Cognitiv XR, bazat pe inteligență cognitivă, împarte ecranul în numeroase zone și detectează unde este localizat „punctul focal” al imaginii. În timp ce inteligența artificială convențională poate doar detecta și analiza elemente din imagine precum culoarea, contrastul și detalii individuale, noul Procesor Cognitiv XR poate analiza o serie de elemente simultan, exact așa cum face și creierul uman. Prin acest lucru, toate elementele sunt ajustate în strânsă corelație cu celelalte pentru cel mai bun rezultat final, astfel încât toată acțiunea dintr-o scenă să fie sincronizată și plină de viață – ceva ce inteligența artificială standard nu poate face.

Procesorul Cognitiv XR poate, de asemenea, să analizeze poziția sunetului în semnal, astfel încât sunetul să se potrivească perfect cu acțiunea de pe ecran. Mai mult, acesta transformă orice sunet într-o experiență 3D surround pentru a oferi impresia de realism caracterizat de un peisaj sonor imersiv. Noul procesor învață, analizează și înțelege o cantitate de informații neîntâlnită și optimizează în mod inteligent fiecare pixel, cadru și scenă.

Specificații cheie ale modelelor din seria BRAVIA XR

Google Tv : Televizoarele din noua gamă oferă și Google TV, care aduce împreună filme, seriale, programe de televiziune LIVE și multe altele prin intermediul aplicațiilor și abonamentelor și le organizează pentru fiecare utilizator în parte.

Funcții de voce Hands-Free: Cu funcția de control vocal încorporată pe televizoarele Sony cu Google TV utilizatorii pot lăsa deoparte telecomanda și își pot folosi doar vocea pentru a căuta programe de divertisment, a primi răspunsuri și pentru a controla televizorul și dispozitivele smart home.

Compatibilitate cu boxe inteligente: Prin intermediul dispozitivelor compatibile cu Google Assistant și Amazon Alexa, utilizatorii pot viziona și gestiona clipuri de pe YouTube, prin Google Home, sau pot schimba canalul și ajusta volumul, tot datorită Google Home și Amazon Alexa.

Bravia Core: Dezvoltat în colaborare cu Sony Pictures Entertainment, este preinstalat pe toate modelele din seria XR, iar utilizatorii beneficiază de o selecție a titlurilor premium, atât cele mai noi, cât și clasice, dar și de colecția IMAX Enhanced. Bravia Core este primul din industrie care dispune de tehnologia Pure Stream, ce atinge o calitate UHD BD echivalentă cu streaming-ul până la 80 Mbps.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: