CSR Stiri

Plajă pentru persoanele cu dizabilități

18 iul. 2017 < 1 min

Plajă pentru persoanele cu dizabilități

Reading Time: < 1 minut

Proiect unic în Europa: De anul viitor, Constanța va fi primul oraș european care va avea o plajă concepută special pentru persoanele cu dizabilități.

Inițiatorul proiectului inedit este Adrian Geamănu, psiholog nominalizat la „World Autism Festival” pentru elaborarea unor terapii de recuperare a copiilor cu autism, dar și cu alte dizabilități. Sectorul de plajă aflat în zona Faleză Nord din Constanța are o suprafață totală de 22.000 de metri pătrați, cu o deschidere la mare de 200 de metri.

Parcul terapeutic va cuprinde două zone de șezlonguri (100 de locuri), două zone de cearșafuri (1.000 de locuri), rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoane cu dizabilități și un cort de prim ajutor.

Pentru persoanele cu dificultăți locomotorii, organizatorii vor instala pe plajă o rampă de acces realizată dintr-un material special, care le va permite deplasarea cu ușurință. Copiii care prezintă dificultăți la nivel senzorial, vor beneficia de două zone speciale: de stimulare auditivă  –  instrumente muzicale adaptate pentru exterior – și de stimulare vizuală și tactilă, care le vor oferi posibilitatea de a experimenta lumea înconjurătoare.    

             

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: