Stiri

Sorina Enăchiuc aduce programul educațional OSSD în România

26 feb. 2021 3 min

Sorina Enăchiuc aduce programul educațional OSSD în România

Reading Time: 3 minute

Consultantul în HR, Sorina Enăchiuc lansează programul OSSD în România, cu exclusivitate de la Kanata Academy Canada pentru care așteaptă venituri de 40.000 de euro în primul an, obiectivul de dezvoltare este de a înscrie 1.000 de participanţi în acest program de pregătire, elevi individuali sau şcoli care să includă curricula canadiană în programa naţională.

Mulţi elevi români își doresc să acceseze sisteme internaţionale de învăţământ în România sau în străinătate, aleg să parcurgă studiile superioare la universitățile din lume, atât din Europa cât și de pe alte continente sau aplică pentru programe exchange pe perioada facultăţii. Pentru a avea succes este foarte important să întrunești condițiile de admitere specifice și totodată să ai abilitățile, aptitudinile și abilităţile de viaţă necesare să faci performanță unui sistem de învățământ cu totul nou.

OSSD – Ontario Secondary School Diploma este o diplomă de absolvire a liceului recunoscută internațional care îți permite să obții burse în cadrul tuturor universităților, inclusiv în SUA. Elevul se poate înscrie la cursurile susținute de Kanata Academy fără să renunţe la curricula naţională parcurgând ultimii 2 ani de liceu online, în 2 variante – fie un liceu devine partener Kanata Academy și oferă elevilor opțiunea de a parcurge curricula naţională şi de a se înscrie în paralel și la cursurile Kanata, fie elevii se pot înscrie individual.

Programul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 14 – 19 ani, din mediul urban dar și instituțiilor de educație, școli private și de stat. Este suficientă înscrierea în programul OSSD în ultimii 2 ani de liceu. Programul costă 6.300 de dolari canadieni/an (aprox. 4.000 de euro) iar cursurile se desfășoară exclusiv online.

“Învățământul românesc este bazat pe transferul și acumularea de cunoștințe, obiectivul  fiind  obţinerea unei note. Pentru elevii care își doresc să studieze într-un sistem internaţional, le recomand să își descopere interesul ocupaţional, să parcurgă curricula specifică în sistemul OSSD şi să își dezvolte personalitatea și abilitățile dar și să își facă prieteni din culturi diferite, participând la diferitele programe şi activităţi extracuriculare locale şi internaționale, pe care le susţinem în timpul anului academic şi în perioadele de vacanţă”, declară Sorina Enăchiuc, Consultant HR și co-owner HighEdu.

Programele similare sunt A level sau International Baccalaureate® (IB) care sunt foarte stricte, nu îți permit să faci în paralel și școala românească și este foarte greu să obții note mari de la prima examinare. Pe lângă o foarte bună cunoaștere a limbii în care studiezi, cursantul își va dezvolta abilități utile pentru studiile superioare sau job-urile în străinătate: dezvoltarea de comunități, tehnici de argumentație, managementul timpului, colaborare de grup, dezvoltarea unei prezențe digitale, noțiuni financiare de bază, cunoștințe culturale, pregătirea unui interviu, dezvoltarea unui CV și a unui portofoliu, capacitatea de reflexie asupra propriilor acțiuni sau capacitatea de a căuta informații.

Absolventul obține diploma internațională OSSD fără să fie nevoit să renunțe la curricula națională, sistemul este foarte flexibil și bazat  pe credite care pot fi transferate. Examenul de bacalaureat românesc se notează la 3 subiecte dintre care 1 subiect este Limba și Literatura Română, Diplomele Internaționale au în general 6 subiecte internaționale, subiecte care sunt relevante pentru viitorul program de studiu.

“Un absolvent al programului OSSD cu exclusivitate de la Kanata Academy poate să obţină un punctaj superior atunci când se echivalează studiile de către comisiile de admitere – de exemplu în Irlanda o diplomă de absolvire cu 6 subiecte finale clasează candidatul în primele  poziţii. În plus, viitorul student va fi familiarizat cu sistemul de predare şi evaluare conform standardelor internaţionale si va avea o perioadă foarte scurtă de adaptare la noua viaţă de student”, susține Sorina Enăchiuc, Consultant HR și co-owner HighEdu.

De multe ori, criteriile de admitere de la universitățile sau programele foarte competitive – Medicină, Politică, Relaţii Internaţionale, Psihologie, Economie, Ştiinte, Computer Science necesită prezentarea examenelor finale de absolvire a liceului la Matematică și uneori 2 Știinte, doar cu diploma de Bacalaureat din România, astfel un elev nu poate fi eligibil, sunt necesare examene suplimentare.

Înscrierile pentru program au loc în prima zi de luni a fiecărei luni, excepție luna august, de exemplu, te poți înscrie pe 1 martie, sistemul se bazează pe transferul creditelor de la un liceu la altul, Kanata Academy va face o evaluare individuală a materiilor ultimilor 3 ani de studiu şi va adapta curricula de parcurs.

Un alt avantaj al elevilor care aleg să studieze curricula Science este faptul că în cadrul orelor de Computer Science vor învăţa şi practica programul Java în primul an şi în al doilea an programul Python unde vor obţine Javascript Certificate şi Phyton Certificate – certificări recunoscute internaţional.

În România, anul universitar începe în septembrie și se încheie în luna iunie. În cazul în care elevii vor începe în ianuarie/februarie vor putea să studieze și în timpul vacanței de vară. Aplicând cu  OSSD – Ontario Secondary School Diploma la universităţi  de top din Europa  sau Statele Unite, elevii au un avantaj în faţa competitorilor şi pot fi eligibili pentru burse.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: