Antreprenori by eMAG Companii Stiri Video

Sorina Iuga, aRchiHype la Zilele Biz 2020: Cum schimbă tehnologia designul interior

10/11/2020 3 min read

Sorina Iuga, aRchiHype la Zilele Biz 2020: Cum schimbă tehnologia designul interior

Reading Time: 3 minute

Pe scena zilei de Inovație a ajuns astăzi și Sorina Iuga, CEO și co-fondator aRchiHype, care a vorbit despre cum poate schimba tehnologia designul interior și cum poate ajuta inovația orice consumator să își îmbunătățească viața.

Sorina Iuga a spus că această aplicație poate îmbunătăți viața a peste 70 de milioane de consumatori din Europa, dar și din lume. 

Reprezentatul aRchiHype are peste 20 de ani de experiență în inovație și tehnologie, a lucrat peste 15 ani în  multinaționale, iar în ultimii 5 ani a fost expert pe inovație în cadrul Comisiei Europene și mentor pentru mai multe start-up-uri din domeniu. 

Pentru a-ți atinge țelurile în orice domeniu, Sorina a subliniat o idee foarte importantă. „Sfatul pentru oricine lucrează cu tehnologii noi, inovatoare, este că într-adevăr contează foarte mult ideea, fiind cea care te diferențiază de majoritatea, dar nu este și suficientă. Este nevoie și de un mare efort, pe care nu îl poți face singur, ci ai nevoie de o echipă cu care să ajungi să pui în practică acea idee. Cu cât muncești mai mult, cu atât succesul poate fi mai mare.”

În continuarea prezentării sale, Sorina Iuga a explicat cum a venit ideea aplicației aRchiHype. Atunci când ne cumpărăm o casă sau ne mutăm într-o altă casă și dorim să facem modificări, mergem în magazinele de mobilă și decorațiuni interioare, vizităm site-uri și în urma acestor vizite, decidem de ce anume avem nevoie. Odată ajunse produsele acasă, ne dăm seama că poate unele lucruri nu merg foarte bine în respectivul spațiu sau nu încap cum trebuie.

Aici intervine aRchiHype. Odată descărcată aplicația pe telefonul mobil sau pe tabletă, putem să scanăm interiorul, 360 de grade în timp real și astfel putem alege exact culoarea pereților, a podelelor, plăcile de faianță sau de gresie. În același mod putem să definim obiectele de mobilier dorite și cum ar fi ele așezate în cadrul casei.

Sorina Iuga a spus că interiorul poate fi amenajat cu ajutorul produselor deja existente în aplicație. „Aceste produse sunt venite de la furnizori mici, europeni, care nu sunt mainstream. Acești mici producători sunt bucuroși că pot colabora cu o astfel de aplicație, care poate fi folosită de oricine și pot avea vizibilitate la nivel european, dar și global. Astfel permitem oamenilor să aibă acces la produse unice.”

aRchiHype este născută din viziunea și experiența unui arhitect (Andrei Uleia – care este și co-fondator), validată și îmbunătățită tehnologic de un expert IT (Bogdan Moldovan) și trecută prin filtrul unui expert în inovație (Sorina Iuga – care este co-fondator și CEO). 

„Atunci când designul final al ambientului dorit este gata, putem să vedem lista de produse și prețurile lor. Astfel ne putem construi un buget, îl putem urmări foarte ușor. Dacă vrem să alegem o canapea care este cu 300 de lei mai scumpă, iar bugetul nu ne permite, știm că trebuie să alegem niște corpuri de iluminat mai ieftine. Iar în momentul alegerii finale, trebuie doar să dăm comanda în aplicație, iar în acel moment pleacă toate comenzile sunt trimise instantaneu către respectivii furnizori, iar clientul primește produsele acasă”, a explicat Sorina Iuga modul de funcționare al aplicației. 

Archhype combină realitatea augmentată cu niște algoritmi proprietari de inteligență artificială  și cu tehnologia blockchain, astfel încât să îi asigure pe cei care comandă din aplicație că toate acordurile de furnizare și contractele sunt respectate, pentru că datele din blockhain nu pot fi modificate de nimeni, nici măcar de creatorii aplicației. 

Sorina Iuga a mai precizat că au lucrat în partea de algoritmi inteligenți, ca aceștia să recomande produsele, dar ei se referă și la modul de căutare al acestora în aplicație. Toți furnizorii care sunt parte a aplicației sunt mai întâi verificați, astfel încât utilizatorii să beneficieze de cel mai bun serviciu.

Sorina a încheiat spunând că au un plan de resurse umane foarte ambițios, pentru că tot ceea ce au făcut până acum a fost făcut am făcut cu resursele lor interne. Scopul este ca la finalul lui 2021 să lanseze această aplicație în variantă finală în Google Store și în App Store.  și la final de 2021 să lansăm o variantă beta în aplicații.

Zilele Biz au loc între 9 și 13 noiembrie. Puteți urmări transmisia live pe pagina de Facebook a revistei Biz. Detalii despre eveniment puteți afla aici. Înregistrarea întregului eveniment de astăzi este disponibilă aici.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă