Finanțe Stiri

Csaba Bálint, premiat pentru prognozele macroeconomice

7 mai 2019 2 min

Csaba Bálint, premiat pentru prognozele macroeconomice

Reading Time: 2 minute

Organizația internațională de cercetare economică Consensus Economics i-a acordat analistului OTP Bank România, Csaba Bálint, premiul pentru cele mai exacte estimări maroeconomice din România.

Programul Forecast Accuracy Awards, dezvoltat de Consensus Economics, recunoaște realizările unui grup restrâns de experți economiști în prognoza, care au realizat cele mai exacte estimări cu privire la evoluția produsului intern brut și a inflației în țara în care activează, în anul 2018. Astfel, câștigătorii pentru anul 2018 au fost apreciați pentru calitatea cercetării, regularitatea estimărilor și abilitatea de a identifica cât mai corect tendințele principalilor indicatori economici. Clasamentul este realizat direct prin raportarea estimărilor la indicatorii reali înregistrați.

„2018 ne-a purtat printr-o serie de surprize atât de ordin legislativ, cât și macroeconomic, și ne-a determinat să fim mereu în priză și să evaluăm constant efectele locale pentru tendințele observate la nivel internațional. Acest premiu ne onorează, iar realitatea economică a demonstrat că am fost destul de aproape cu estimările noastre, ceea ce ne bucură având în vedere responsabilitatea purtată de aceste analize. În contextul în care politicile monetare, macroeconomice și modificările legislative au determinat opinia publică, consumatorul, să se informeze mai mult și să se educe din punct de vedere economic și financiar, consider că analizele macroeconomice reprezintă un reper important și trebuie să reprezinte cât mai bine realitățile pieței locale”, a declarat Csaba Bálint, Analist Macroeconomic OTP Bank România.

În procesul de evaluare a analizelor macroeconomice pentru Forecast Accuracy Awards, Consensus Economics ia în considerare prognozele furnizate de analiști în decurs de 24 de luni. Pentru evaluarea exactității pentru anul 2018, au fost luate în considerare proiecțiiile colectate în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: