Stiri Tech

SpaceX vrea să testeze rețeaua Starlink în următorul zbor al Starship

29 iun. 2021 < 1 min

SpaceX vrea să testeze rețeaua Starlink în următorul zbor al Starship

Reading Time: < 1 minut

Compania lui Elon Musk, SpaceX vrea să testeze la următorul zbor al navetei Starship propria rețea de telecomunicațiii, Starlink. Aceasta este bazată pe mii de sateliți plasați la o altitudine suborbitală.

Pentru aceasta SpaceX a depus la FCC o cerere pentru aprobarea comunicației în acest mod între naveta Starship, sateliții Starlink și centrul de comandă. Potrivit cererii, aceasta ar ”demonstra comunicații cu o rată de transfer ridicată”.

SpaceX spune că astfel va furniza ”volume de telemetrie fără precedent și va permite comunicații în timpul reintrării atmosferice” chiar și în zonele unde aceste comunicații sunt întrerupte din cauza ”plasmei ionizante” care este în atmosfera înaltă a Pământului. Dacă acest lucru va funcționa, atunci vom vedea imagini live mai bune ca oricând pentru SpaceX în timpul zborului de testare. Iar acest lucru va ajuta dezvoltarea sistemului de lansare Starship si Super Heavy.

Acest test este realizat pentru a demonstra capacitatea Starlink și pentru a crește numărul de clienți ai rețelei de internet prin satelit.

SpaceX dorește înlocuirea sateliților vechi, geostaționari

Pe de altă parte, SpaceX dorește și înlocuirea sateliților geostaționari mai vechi, iar prin rețeaua lor ar putea oferi mai ușor conectivitate pentru avioane, navele de pe mare și alte mijloace de transport care merg în zone izolate. De altfel, acest test ar trebui să fie o nouă dovadă de robustețea rețelei de sateliți.

Potrivit cererii următorul zbor al Starlink, ar trebui să aibă loc pe 1 august, după ce compania afirmase că ar dori să lanseze o rachetă în cursul lunii iulie.

Rețeaua Starlink are în plan să instaleze 12.000 de sateliți mici pe orbită pentru a facilita conexiunile de internet de mare viteză peste tot pe glob.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: