Stiri Tech

Vizita la Zoo Sibiu cu ajutorul ghidului virtual

22 iul. 2016 < 1 min

Vizita la Zoo Sibiu cu ajutorul ghidului virtual

Reading Time: < 1 minut

Aplicatia „Zoo Sibiu – Ghid Virtual” este prima aplicatie de proximitate lansata in Romania pentru gradini zoologice si muzee si este bazata pe tehnologia „beacon”.Utilizatorul de smartphone care are instalata aplicatia Zoo Sibiu (IOS si Android) poate sa receptioneze mesaje text, audio, video, in mod automat si interactiv in functie de locatia in care se afla.
Vizitatorii Gradinii Zoologice Sibiu dispun acum de o aplicatie mobila: un ghid virtual care ofera informatii cu privire la cele 269 de animale din 64 de specii gazduite de Zoo Sibiu.

“Rolul Gradinii Zoologice Sibiu este in egala masura unul de agrement, dar si educativ. Ghidul virtual intareste componenta educativa pentru ca in acest fel vizitatorii, mai ales copiii si tinerii, nu vor vedea doar animalele, ci vor si invata despre ele.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ghid virtual – Sibiu Zoo este o aplicatie mobila interactiva, disponibila in limba romana, engleza si germana. Aceasta ofera utilizatorului informatii sub forma de text, fotografii, dar si in format audio. Pentru a facilita descarcarea si utilizarea aplicatiei, Zoo Sibiu pune la dispozitie o retea WiFi gratuita (Zoo_Sibiu_Public), la care vizitatorii au acces timp de doua ore pe zi.

Foto: © Kruwt | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: