Stiri

Spania: masca obligatorie în toată ţara. Amenda ajunge la 30.000 de euro

30 mart. 2021 < 1 min

Spania: masca obligatorie în toată ţara. Amenda ajunge la 30.000 de euro

Reading Time: < 1 minut

Deși masca era obligatorie în anumite regiuni din Spania, inclusiv în capitala Madrid, o nouă lege aduce amenzi și mai drastice pentru cei care nu poartă masca de protecție.

O nouă lege adoptată în Spania prevede purtarea obligatorie a măştii inclusiv în aer liber pe întreg teritoriul ţării, măsură care până în prezent era lăsată la latitudinea autorităţilor regionale din fiecare comunitate autonomă, scrie marţi publicaţia ABC, citată de Agerpres.

MWC Barcelona va avea loc în iunie

Conform actului normativ care intră în vigoare de miercuri, masca este obligatorie pentru persoanele cu vârste de la şase ani în sus chiar şi atunci când poate fi respectată distanţa de siguranţă de 1,5 metri, recomandată de autorităţile spaniole ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19. Fac excepţie doar sportivii şi persoanele care suferă de anumite afecţiuni respiratorii.

Masca era deja obligatorie

În unele regiuni, precum cea a capitalei Madrid, masca era deja obligatorie inclusiv în spaţiile publice, în timp ce de exemplu în provincia Castellon o persoană care merge singură pe stradă nu era obligată să poarte mască.

Amenzile sunt uriașe pentru nepurtarea măștii

De asemenea, amenzile pentru nepurtarea măştii, până în prezent de circa 100 de euro, pot ajunge la sume cuprinse între 601 şi 30.000 de euro dacă această faptă este considerată o infracţiune gravă.

Photo 191852761 © Alfredo Garcia SazDreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: